Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo u Ritzu

Procurio dio iskaza svjedoka, otkriveno što je Sabljo učinio te noći i potom rekao: "Dobio je tko je zaslužio, dobit ćete i vi"

Aktualno Galerija Ubojstvo na Trešnjevci Ubojstvo na Trešnjevci Foto: Goran Mehkek/Cropix Lampaš ispred Ritza Lampaš ispred Ritza Foto: Ivana Nobilo/Cropix Ubojstvo na Trešnjevci Ubojstvo na Trešnjevci Foto: Goran Mehkek/Cropix Tomislav Sabljo Tomislav Sabljo Foto: Jurica Galoic/Pixsell +1 Ubojstvo na Trešnjevci Galerija 1/6 >>
U zagrebačkom noćnom klubu ubijen je Tomislav Sabljo, policiji od ranije poznat kao osumnjičenik za palež automobila, šverc droge, premlaćivanja. Sada je iscurio iskaz jednog od svjedoka događanja te kobne noći.

Dvojica osumnjičenih, jedan za počinjenje kaznenog djela ubojstva Tomislava Sablje, a drugi za pomaganje u ubojstvu, provest će mjesec dana u istražnom zatvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Iscurio je dio iskaza jednog od svjedoka, muškarca s kojim se Sabljo sukobio prije nego što je upucan. Kako piše Telegram, Sabljo je u jednom trenutku uperio pištolj u bodybuildera J. J. zvanog Juma. On je istražiteljima ispričao što se događalo u noćnom klubu Ritz.

Izjavio je kako ubijenog poznaje od djetinjstva, da su bili u dobrim odnosima i da zna kako je on neko vrijeme bio u zatvoru.

"Pozdravili smo se i izgrlili. Ništa nije ukazivalo na to da bi zbog bilo čega bio ljut. No u idućem trenutku počeo je nešto nesuvislo govoriti. Rekao mi je kako je dobio tko je zaslužio. 'Dobit ćete i vi.' Nisam znao što priča. Pitao sam ga: 'Koji ti je k...'", prepričao je. 

"Zatim se kraj nas stvorio neki mladić i počeo mi se ispričavati. Rekao mi je da su svi pijani", opisao je J. J., piše Telegram.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović, reporterka Nove TV Sabljino ubojstvo Detalji ubojstva u noćnom klubu: Disciplinski postupak protiv suspendiranog policajca vodi se i za uzimanje mita

Među svjedocima iz Ritza bila je i nekolicina pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko. Sjedili su za šankom. Naručili su bocu viskija, koju su ispijali u trenutku kada se počelo pucati. "Bila je velika gužva, pa nisam vidio tko se sukobio", ispričao je jedan od specijalaca.

Pročitajte i ovo Osumnjiceni za ubojstvo Tomislava Sablje - 2 OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE Ubojstvo u noćnom klubu: Zaštitar i suspendirani policajac idu u istražni zatvor na mjesec dana

Telegram navodi da su istražitelji na osnovi videonadzora uspjeli rekonstruirati većinu onoga što je prethodilo ubojstvu Tomislava Sablje. Na fotografijama koje su napravljene na osnovi snimaka, a u koje je Telegram imao uvid, vidi se kako Sabljo u jednom trenutku doista drži uperen pištolj u J. J., piše Telegram.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene