Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako do novca za bazen

'Turistički objekt s bazenom ima 30 posto VIŠE rezervacija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Darko Lorencin predstavio je novi program Ministarstva turizma i Ministarstva poduzetništva i obrta pod nazivom '1000 bazena za hrvatski turizam' za koji je u ovoj godini osigurano 10 milijuna kuna.

Projekt '1000 bazena za hrvatski turizam' se pokreće kako bi se povećala konkurentnost, stvorili uvjeti za produljenje turističke sezone i potaknulo privatne iznajmljivače da se uključe u poduzetništvo, da otvore obrt ili trgovačko društvo, jer prema procjenama turoperatora objekti s dodatnim sadržajem poput bazena imaju 30 posto više rezervacija.

'Bazen ima velik utjecaj jer bez bazena gosti uopće ne žele bukirati objekt u unutrašnjosti Istre', kazao je Dario Ivanković, vlasnik jedne vile.

Pročitajte i ovo Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju" Slika nije dostupna Sufinanciranje izgradnje Dobra vijest - Sada lakše do bazena!

>>'1000 BAZENA ZA HRVATSKI TURIZAM'

Za projekt je u ovoj godini osigurano deset milijuna kuna, od toga je šest osiguralo Ministarstvo turizma, a četiri Ministarstvo poduzetništva i obrta. Osigurava se do pedeset posto ukupne vrijednosti investicije, ali maksimalno 50 tisuća kuna po poduzetniku.

Izmijenjen je i Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima čime je omogućeno da se bez građevinske i lokacijske dozvole može izgraditi bazen do 100 metara četvornih na građevnoj čestici već postojeće zgrade.

>>Jug Hrvatske piše nove turističke rekorde!

Uvjeti za subvenciju su, ako je riječ o trgovačkom društvu, da je tijekom 2012. imalo minimalno dvije zaposlene osobe dulje od tri mjeseca, ako je riječ o obrtu minimalno jednog zaposlenog u 2012. ne kraće od tri mjeseca, te ako je riječ o privatnim iznajmljivačima da do predaje natječajne dokumentacije moraju biti registrirani kao obrt, trgovačko društvo ili zadruga i imati barem jednog zaposlenog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene