Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HAC poslao upute

Pripazite! Očekuju se velike gužve u prometu, poznato gdje se očekuju poteškoće i zastoji

Gužve na cestama - 15
Gužve na cestama - 15 Foto: Damir Krajac/Cropix
Zbog nadolazećeg produljenog vikenda uoči Dana antifašističke borbe očekuje se značajno pojačan promet na svim glavnim autocestovnim pravcima. Pojačani promet u smjeru Dalmacije i Slavonije očekuje se već u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak tijekom dopodneva. Pojačani promet prema unutrašnjosti, odnosno povratak s destinacija, očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima.

Iz Hrvatskih autocesta poručili su da se zbog povećanog prometa na autocestama, nažalost, povećava i broj prometnih nesreća, stoga ističu važnost odgovornog ponašanja u vožnji. Najčešći uzroci prometnih nesreća su neprilagođena brzina, umor, nepažnja vozača ili vožnja pod utjecajem alkohola.

"S obzirom na to da još uvijek traju pojedini radovi na autocestama, na dionicama autoceste A3 i A6 određena su prometna ograničenja koja zbog kompleksnosti nije moguće ukloniti. Na svim ostalim autocestama uklonjen je velik dio privremenih prometnih regulacija radi što bolje protočnosti prometa.

Pročitajte i ovo Ilustracija LJETO NA NAJJAČE Kako se rashladiti bez klime: Pet jednostavnih poteza u borbi protiv vrućina

Autocesta A3 (Bregana - Zagreb - Lipovac) - kolona i veći zastoji očekuju se na zagrebačkoj obilaznici i dionici između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ, gdje se izvode kompleksni radovi sanacije kolnika te nije moguće ukloniti privremenu regulaciju prometa. Na toj dionici od čvora Dugo Selo do čvora Križ promet se vodi novoobnovljenim kolnikom u smjeru Lipovca. Promet u smjeru Lipovca odvija se dvjema suženim prometnim trakama, dok se promet u smjeru Zagreba vodi jednom prometnom suženom trakom.

Pročitajte i ovo MUP Srbije Poručio i što traži Objavljene fotografije i detalji s mjesta otmice kosovskih policajaca: Sjedili su za stolom i ručali, a onda ih je okružilo 15 osoba

Autocesta A6 (Bosiljevo 2 - Delnice - Rijeka) - na dionici od čvora Delnice do čvora Vrata traju radovi sanacije kolnika i betonske ograde na vijaduktu Golubinjak u smjeru Rijeke, zbog čega je za promet zatvoren kolnik u smjeru Rijeke. Promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba tako da se promet u smjeru Zagreba odvija dvjema suženim prometnim trakama, dok se promet u smjeru Rijeke vodi jednom prometnom suženom trakom.
Na ostalim autocestama gdje su u tijeku radovi ne očekuju se zastoji, osim u slučaju prometne nesreće", poručuju iz Hrvatskih autocesta. 

Pročitajte i ovo Tuniški ribari Tragedije u Sredozemlju Izvlačenje tijela postalo je poput izvlačenja ribe: "Prvi put sam se uplašio, a onda sam se naviknuo"

Korisnicima savjetuju da i prije, ali i za vrijeme putovanja kontinuirano prate stanje i uvjete na cesti te da vožnju i putovanje prilagode uvjetima na cesti na prometnom servisu HAK-a. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnici će biti obavješteni putem prometnog servisa HAK-a i radijskih postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni infotelefon 0800 0422.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene