Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za Cessnom se nastavlja

Locirani signali s četiri mobilna telefona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Locirana su četiri signala mobilnih telefona na području Badnja i Vaganskog vrha, najnovija je potvrđena informacija u vezi potrage za nestalom Cessnom i njezina četiri člana posade.

Specijalne interventne postrojbe policije nastavile su potragu za nestalom Cessnom i njezina četiri člana posade po sjevernom dijelu Velebita, koju je HGSS u jutarnjim satima prekinula zbog opasnog terena, odnosno miniranog područja na kojem ima odrona, lavina i popadalog drveća. Policija na temelju novih indicija, ako im to vremenski uvjeti dopuste, namjerava svojim helikopterom preletjeti sjeverni dio od Vaganskog vrha.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Iz minute u minutu UŽIVO Dvojica muškaraca bliska Dankinoj majci saslušana na poligrafu: Policija pretražuje kuće Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Alen Zorić, pročelnik HGSS Stanice Gospić, vratio se nakon 20 sati traganja sa spasiocima u Paklenicu na kratak odmor prije nastavka potrage. Kaže kako su uvjeti na Velebitu nenormalni, ništa se ne vidi, ima snijega koji dodatno otežava teren, no, usprkos svemu, potraga se nastavlja.

Intenzivno traganje za nestalim prebačeno je na južnu stranu Velebita. Pripadnici HGSS potvrdili su kako su noćas osjetili miris paljivine, na području sjeverozapadno i južno od Vaganskog vrha, a radnici na odašiljaču Čelavac iznad Gračaca, izjavili su kako su čuli prasak.  'Letjelice koje su jutros sudjelovale u potrazi vratile su se zbog nemogućih meteoroloških uvjeta', rečeno je danas u Stožeru za potragu koji je jučer popodne osnovan u Zadru.  

' Danas je oblačno, a sutra će biti još oblačanije, pada kiša i vidljivost je loša, puše izrazito jak jugozapadnjak koji stvara planinske valove, što sve skupa čini uvjete nepovoljne za let helikopterom', potvrdila je Ana Bago, meteorologinja Nove TV.

>> HGSS na Velebitu, no još uvijek bez rezultata!

>> Velika potraga na Velebitu, u Cessni su bile četiri osobe

 Trenutno je na terenu 160 osoba koje tragaju za Cessnom i članovima posade. Pripadnicima zadarske, ogulinske i gospićke HGSS pridružili su se članovi Antiterorističke jedinice Lučko, rendžeri Nacionalnog parka Paklenice i postrojbe sa psima tragačima. U Starigaradu je osnovan stožer u koji dolazi zapovjedno vozilo koje će osnovati Operatvno komunikacijski centar. Situacija na terenu mijenja se iz minute u minutu, a pripadnici HGSS-a maksimalno se prilagođavaju uvjetima.

U potragu za nestalim zrakoplovom Cessna 303 sesvetskog aerokluba prema Vaganskom vrhu na Velebitu krenuo je i helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, a ako vremenski uvijeti dozvole, u potragu će se uključiti u avion. Na terenu je glavni pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Dinko Prizmić, koji je optimistačn i tvrdi da je cijeli HGSS na nogama. 

Zrakoplov Aerokluba 'Ban' nestao je je na visini od 1666 metara. Spasioci ne mogu ocijeniti je li Cessna prešla Vaganski vrh visine 1757 metara i prešla na južnu stranu Velebita. Neka nagađanja kažu kako je pilot pokušao sletjeti na jednu od livada, no pripadnici HGSS-a kažu kako je u ovim vremenskim uvjetima gotovo nemoguće razlikovati livadu od šume. 

Nestala Cessna, u vlasništvu Josipa Crnčevića, predsjednika Aerokluba 'Ban' iz Sesveta, koja je letjela iz Zagreba u Zadar, jučer popodne oko 16 sati nestala je s radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe iznad Velebita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene