Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob zbog vodovodnog priključka

Primošten: Načelnika Petrinu privela policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava drama odvijala se danas u Primoštenu! Interventni policajci, uhićenje načlelnika općine, svađe i povišeni tonovi, sve zbog jednog jedinog priključka na vodovodni sustav.

Vlasnika kuće Branko Smoljić se zaštitio policijom kako bi postavio vodovodne cijevi. S druge ga strane načelnik Primoštena Stipe Petrina optužuje da nema nijednu dozvolu za priključenje, te da mu je cijela vila s apartmanima sagrađena bespravno. Vlasnik kuće pravda se da dozvole ishodi u hodu, te da će proces legalizacije sigurno biti završen.

Pročitajte i ovo Po 500 eura za stepenice do Gospe (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Primoštenska Gospa nešto treba Građanima ponuđeno: Platite 500 eura za stepenicu, dobit ćete uklesano ime Slika nije dostupna Najveći na svijetu Spomenik stigao u Primošten: Gospa od 17 metara vidjet će se i iz Italije

'Tipični pravosudni kriminal! Kuća koja se spaja je sagrađena bespravno i ima rješenje o rušenju', kaže načelnik Stipe Petrina. 'Stipino je maslo što nisam dobio papire. Gdje to ima da 4 godine čekaš na papire, a nikome ne smetaš', odgovara vlasnik kuće Branko Smoljić.

Djelatnici policijske ispostave šibenske Policijske postaje u Primoštenu, zbog remećenja javnog reda i mira, prekršajno su prijavili 58-godišnjaka iz Primoštena, izvijestila je šibenska policija, a neslužbeno se doznaje da je riječ o primoštenskom načelniku Stipi Petrini.

Petrina je danas rano popodne u Ulici Plati tijekom asistencije koja je u ovršnom postupku zatražena od Općinskoga suda u Šibeniku dva puta vrijeđao sudskog ovršitelja te policajce prilikom obavljanja službene dužnosti, navodi policija u izvješću.

Neslužbeno se doznaje da je načelnik Petrina izgred izazvao tijekom priključenja na vodovodnu mrežu jedne privatne kuće. Općina Primošten na Općinskome sudu u Šibeniku izgubila je spor kojim je osporavala pravo na priključenje na vodovodnu mrežu privatnoj kući tvrdeći kako vodovodne cijevi prolaze preko općinskoga zemljišta, a kuća je izgrađena bez dozvole. No, Općinski sud presudio je u korist vlasnika kuće te su sudski ovrhovoditelji danas u Primošten stigli kako bi je, u pratnji policije, prisilno priključili na vodovodnu mrežu.

Sam Petrina nedavno je elektroničkom poštom pozvao novinare da svjedoče današnjem pokušaju sudskih ovršitelja da, kako je naveo u priopćenju, 'nelegalno priključe bespravno izgrađenu kuću' na vodovodnu mrežu. Protiv Petrine će na Prekršajnome sudu u Šibeniku biti podnesen optužni prijedlog. (Hina/D.B)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene