Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im urušavanje

VIDEO Kod susjeda kopali kanalizaciju pa im popucali temelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebali su to biti rutinski radovi na uvođenju kanalizacije na susjednoj parceli, no sve je pošlo po zlu.

Zbog loše izvedenih kanalizacijskih radova na zemljištu pored njihovoga, koji su im umalo urušili novosagrađenu kuću, bjelovarska obitelj Šorgo gradsku komunalnu tvrtku planira odvesti na sud.

Pročitajte i ovo Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici

Početkom rujna, gradska tvrtka 'Komunalac' angažirala je đurđevačko građevinsko poduzeće 'Bistra' koje je iskopalo četiri metra širok i oko tri metra dubok kanal uz samu među s parcelom Šorgovih.

Već prve noći nakon radova osjetili su da im pucaju temelji, činilo im se da kuća tone i da bi se mogla prepoloviti. Da su im strahovi opravdani, dokazalo je urušavanje dijela susjedne kuće te nalaz inspekcija koja im je zabranila korištenje cijelog kata te dijela prizemlja. Jedino što trenutno priječi odvajanje kuće od temelja su grede koje su postavili građevinci.

'Pukla je kuća, puklo je naših 30 godina života i muke. I 3 mjeseca živimo pod takvim uvjetima koji su opasni pod život, zabranili su nam pola kuće', kaže vlasnica kuće Mira Šorgo. 'Bojimo se snijega, zime, da se kuća ne sruši, da ne budemo slučajno unutra i pogotovo da se nešto ne desi mojim roditeljima', zabrinuta je Sanja Šorgo.

'Komunalac' i 'Bistra' su im ponudili sanaciju o njihovom trošku, no Šorgovi su to odbili jer im je kuća, kažu, nova i nije je moguće vratiti u prvobitno stanje. Stoga su tražili novčanu odštetu ili zamjensku kuću iste vrijednosti. Ponuđena im je jedna trošna kuća na nepovoljnoj lokaciji, što su odbili i sada im je jedino preostalo rješenje sudski postupak.

Problem je jedino što je hrvatsko pravosuđe gotovo svjetsku slavu steklo po svojoj sporosti tako da je neizvjesno dokad će u opasnoj kući morati čekati ishod procesa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene