Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pada obilna kiša

Prijete nam poplave: Raste vodostaj rijeka, grade se zečji nasipi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje s vodama zasad nije alarmantno, rekao nam je Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda. Ipak, u Sesvetskom Kraljevcu poplavili su objekti.

Stanje s vodama zasad nije alarmantno, rekao nam je Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda i dodao da će se posljedice obilne kiše koja danas pada vidjeti tijekom iduća dva dana. Sve ekipe su u stanju pripravnosti, a gdje bude potrebno  pristupit će se ispumpavanju.

Pročitajte i ovo Poplave u Karlovačkoj županiji - 1 DONOSI DNEVNK NOVE TV Dramatično u karlovačkim naseljima, mještani krive Hrvatske vode za poplave: "Ne znam što dalje" Slika nije dostupna Zbog obilnih kiša Vodostaji rijeka i dalje rastu: Građani se boje najgoreg!

U srijedu se očekuje novi vodni val Save što bi moglo dovesti do poplava na sisačkom području, a dići će se i razina Kupe u Karlovcu. Na području Vrbovca prijeti rijeka Sutla 'Očekuju se ulazak u redovne mjere obrana od poplava', rekao nam je Đuroković. U susjednoj Sloveniji diže se vodostaj rijeke Krke pa bi i taj vodni val mogao krenuti prema Hrvatskoj.

Raste vodostaj Temze, poplave se prijete Londonu

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba tijekom dana zaprimio je više dojava građana o poplavama u objektima u Sesvetskom Kraljevcu.

'Na terenu su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba uz pomoć lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji ispumpavaju vodu iz objekata i radnici Vodoprivrede koji mehanizacijom vrše iskope odvodnih kanala iz pogođenog područja', izvijestili su iz Ureda i dodali da se grade i zečji nasipi kako bi se spriječio daljnji prodor vode prema objektima.

I u Zagrebu problemi. U istočnom dijelu grada, zbog obilne kiše koja pada cijeli dan izlili su se rukavci i kanali. Stanovnici ulice Branovečina satima se bore s potocima koji ne mogu primiti veliku količinu vode. Upornim radom i čišćenjem kanala uspijevaju održati cestu prohodnom.

Bez gumenih čizama nikamo ne mogu ni stanovnici Brčevca nedaleko od Vrbovca. Stanovnici Brčevca skoro svake godine bore se s poplavama. Voda je u potpunosti prekrila glavnu ulicu i polako prijeti njihovim domovima.

U Gorskom kotaru i lici uklanjaju se debla koja su upala u rijeke. Jaka kiša koja ne prestaje već drugi dan usporava rad 200-tinjak radnika HEP-a i njihovih kooperanata koji pokušavaju normalizirati situaciju s opskrbom električne energije u Gorskom kotaru.

Zbog jake kiše i juga te topljenja leda i snijega u gorju, Rječina koja protječe kroz samo središte grada Rijeke zaprijetila je stanovnicima Grobinštine u gornjem toku. Neki su već preventivno postavili zečje nasipe, a neke su ceste zbog izlijevanja kraških rječica i potoka zatvorene za promet. U Istri raste vodostaj rijeke Raše.

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je kako je zbog velike količine vode u 15:40 sati zatvorena državna cesta 41 u mjestu Reka, u ulici Stjepana Radića. Najkraći obilazni smjer je Koprivnica-Virje-Šemovci-Bjelovar-Sv.Ivan Žabno-Križevci i obrnuto.

Zbog obilne kiše došlo je do prelijevanja vode preko kolnika i na državnoj cesti 2 u mjestima Vlaislav i Štaglinec, Novi Glog te u Križevcima u Potočkoj ulici.Tim se cestama prometuje otežano, a nadležne službe su na terenu te je postavljena odgovarajuća signalizacija. 

U Slavonskom Brodu je vodostaj rijeke Save u porastu pa splavari dežuraju uz svoje splavi jer površinom pluta velika količina smeća i otpalih grana koje rijeka, kad je u porastu, podiže na površinu.(Ma.B./I.F./S,V./Hina)

Ako imate snimke ili fotografije poplave, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene