Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Superbaka iz Pule

"Prije dvije godine trebala sam Bogu biti kurir, ali mi je rekao da moram plesati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda će vam se učiniti da teške zadatke sebi postavlja 73-godišnja Vanja Andriollo, ali žena je to koja uistinu nadahnjuje!

Ples, točnije salsa, kaže, spasila joj je život. Uz njega je pobijedila tri karcinoma, o tome je napisala i knjigu, a spisateljske vještine odlučila je usavršiti u Engleskoj. Od jeseni postaje studentica Cambridgea. Priču o superbaki Vanji otkrili smo u Puli!

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

Svaki slobodan trenutak superbaka Vanja pleše, neumorno i po nekoliko sati. "U plesu nema godina, nema godina", tvrdi baka Vanja. Salsu je otkrila prije osam godina, nakon što je izgubila supruga.

Suprugova želja

"Prije nego što je umro je rekao da želi da ja plešem za njega i za mene i nakon dvije godine sam počela, to je bilo prije deset godina", priča naša superbaka. U međuvremenu je uz ples preboljela tri karcinoma. Odbila kemoterapiju i preselila kod sina u London. Liječila se samo prirodnim pripravcima.

"Sad će dvije godine da sam trebala da idem "bogu za kurira", ali nije me htio, rekao je da moram plesati", kaže baka Vanja. I nastavila je plesati. Samoizlječenje i boravak u Engleskoj njoj su bili samo novi izazovi. "Prošle godine sam išla u dvije škole, jednu za pisanje Richmond, a jednu u Kingstone", dodaje.

Piše autobiografiju

Od jeseni će redovno pohađati i Cambridge. Smjer - pisanje autobiografije. Oko upisa nije ni najmanje dvojila. Učenje ju, kaže, čini mladom a studij će joj pomoći ostvariti snove. "Napisat ću knjigu na engleskom, to mi je želja. Poanta mi je samoizlječenje uz ples. Ples je glavni taj adut koji mi je spasio život", ističe baka Vanja.

"To jako usreći i ispunjava kad vidite da nekome možete pomoći, kad znate da ste nekom pomogli i u bolesti", kaže njezin trener plesa Fabris Radin. No ni tu nije kraj Vanjinim "radostima". Osim što pleše i studira, ona skija, surfa internetom, druži se s prijateljima na Facebooku.

"Jednostavno što god naumim u mom životu ja to i napravim i uspijem", zaključila je. Ništa drugo doli pravo nadahnuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene