Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tragedija

Preživio pomorsku nesreću kod Dubrovnika: ''Kada je udarilo u nas, svi su poispadali''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velimir Šetka, jedan od dvojice pronađenih preživjelih iz sinoćnje teške pomorske nesreće, kaže da je pravim čudom ostao živ.

Gumenjak, kaže Šetka, nije bio osvijetljen, dok je brod lučke kapetanije bio ''osvijetljen kao božićna jelka'', pa mu nije jasno da brod nije uočen na vrijeme.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

''To je bilo tužno, to je bilo jadno, toliko je to da čovjek ne može zamisliti da se može dogoditi. More je bilo veliko i jako. Gazda taj što je vozio gliser, on je malo dao gasa iz početka, ali prskalo je more, bili smo mokri kao da pada kiša i on je smanjio gas i sjekao valove. Kad se dogodio udar, onesvijestio sam se na vjerojatno sekundu. Ne znam koliko je to trajalo'', rekao je Šetka.

''Kada je udarilo u nas svi su poispadali, ja sam se čvrsto držao za ogradu i to mi je spasilo život'', ispričao je Šetka te potvrdio da gumenjak nije bio osvijetljen. Valovi su, kaže, bili preveliki i ništa se nije moglo vidjeti.

''Na svu sreću nisam bio ozlijeđen pa sam pomagao u spašavanju. Spasio sam mog prijatelja, a nakon toga sam pomagao izvući gazdu restorana. Njemu, kao i ostalima, nije bilo spasa. Nažalost, to je prevelika tragedija i ja još nisam svjestan što se dogodilo'', rekao je prežvjeli.

Sve se događalo u djeliću sekunde. ''Mogu vam reći da sam se ponovno rodio. Ovo je moj drugi rođendan'', rekao je Šetka.

''Žao mi je ljudi koji su bili sa mnom u tom gliseru. Posebno mi je žao majke i sina. Ona je bila kuharica i htjela je sezonski posao u tom restoranu, a sin joj je konobario i prošle godine. Oboje su se utopili. Ona se jadna bojala kada se ukrcavala, jer nije znala plivati'', kaže Šetka.

Dodao je da je brod lučke kapetanije osvijetlio mjesto nesreće, ali nikoga nisu mogli vidjeti.

Najvažnije informacije do ovog trenutka:

- Teška pomorska nesreća dogodila se sinoć u 21:20 sati
- Sudarili su se brod lučke kapetanije i gumenjak u kojem je bilo devet osoba
- Tri su osobe poginule, dvije su ozlijeđene, a za četiri se traga
- Nisu još identificirani svi koji su se u vrijeme nesreće nalazili na gumenjaku
- Potragu otežava jako jugo
- U potragu su uključeni policijska plovila, privatne brodice, ronioci, helikopteri, HGSS

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene