Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putovanja premijerke

Prevalila 3700 km: Kosor kao da je na relaciji Zagreb - Peking

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbrajajući ne novac, već otvorene radove i kilometre koje je prešla premijerka Kosor, jasno je da smo u izbornoj kampanji. Stječe se dojam da je premijerka više na gradilištima po Hrvatskoj, nego u uredu. Sjednicu vlade danas je održala u Istri.

Srpanj je za premijerku bio koristan. Rejting se popravio i njoj i HDZ-u. A koliko je otvarala i putovala pokazuje i podatak da je u srpnju prešla više kilometara nego u prethodna dva mjeseca zajedno.Polaganje kamena temeljca ili puštanje u pogon novih tvorničkih postrojenja poput ovog umaškog postala je premijerkina svakodnevica.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!" Plakat SDP-a Parlamentarni izbori Što mislite o zabavnoj strani kampanje? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Današnje u Umag već je 16. putovanje premijerke po Hrvatskoj u ovom mjesecu. Prevalila je oko 3700 kilometara. Za usporedbu ukupno u lipnju i svibnju proputovala je tek nešto više. Oko 4 200 kilometara. Dakle u posljednja tri mjeseca premijerka je nadomak 8 tisuća prijeđenih kilometara, što je jednako zračnoj udaljenosti od Zagreba do Pekinga.

Razlozi premijerkinih putovanja različiti. Potpisivani su ugovori u Gospiću, kameni temeljci položeni su u Kninu i Osijeku. Pušteni su u rad plinovod i vodovod u Zadru, na Šipanu je otvoreno novo pristanište, u Otoku tvornički pogoni. Premijerka je zapalila svijeću na Golom otoku, posjetila Dubrovnik, Gospić, Krk, Zadar i Bjelovar gdje je braniteljima podijelila ključeve stanova. U Zagorje je išla zbog tuče, a na Brač zbog požara. Vozila se i novim vlakom.

Do izbora ima još nešto više od 4 mjeseca. S obzirom na količinu premijerkinih putovanja i prije službene kampanje - zračna udaljenost  Zagreb-Peking bit će prevaljena još nekoliko puta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene