Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzimanje Belja

Presuda u korist Ivice Todorića: Agrokor ne mora platiti 790 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koncern Agrokor prošle je godine preuzeo tvrtku Belje. Tada mu je HANFA naredila plaćanje 790 milijuna kuna. Upravni sud je sada poništio tu odluku.

Upravni sud uvažio je tužbu Agrokora protiv rješenja hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Koncern Ivice Todorića tako neće morati platiti 790 milijuna kuna za preuzimanje Belja, kako je presudila HANFA u listopadu prošle godine.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

Hanfa je tada naložila Agrokoru da objavi ponudu za preuzimanje koju je trebao podnijeti 2007. godine prilikom dokapitalizacije Belja. Agrokor je tužbu protiv rješenja podnio prvo ustavnom, a zatim i upravnom sudu te dobio oba slučaja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene