Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balenovićki novčana kazna zbog klevete

'Presuda je vjerojatno pisana u kabinetu Dragičevića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatija hrvatska 'zviždačica' i predsjednica istoimene udruge Vesna Balenović nepravomoćno je danas na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu osuđena na novčanu kaznu od 2650 kuna zbog klevete bivšeg predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića.

Dragičević je Vesnu Balenović tužio zbog njezina javnog istupa u kojem ga je prozvala da je odgovan za onečišćenje Siska i trovanje Siščana zato što nije pravodobno modernizirao Rafineriju, te da je u sukobu interesa jer je u vrijeme ekoloških izgreda povezanih s Rafinerijom na čelu Agencije za zaštitu okoliša bila njegova žena. Optužila ga je i da je Ininim karticama rasipnički kupovao za privatne svrhe te da je mezimac i štićenik predsjednika Stjepana Mesića.

Pročitajte i ovo Autotrolej autobus APSURDI NAŠI SVAGDAŠNJI Vozač javno upozorio na nelogičnosti pa dobio otkaz: Iz Autotroleja kažu: ''Više od dvije godine remeti rad'' Maja Đerek Prijavila brojne nepravilnosti Zviždačica o stanu ministra Banožića: "Meni je nadređena rekla da je bila s njim u tom stanu i da je izabran za njega"

Zbog tih je izjava Dragičević za bivšu radnicu Ine tražio dvomjesečnu bezuvjetnu zatvorsku kaznu, no sutkinja Zlatica Prišlin dosudila joj je novčanu kaznu u visini od 15 dnevnih dohodaka, uz mogućnost da kaznu 'odradi' 15-dnevnim društveno korisnim radom.

'Današnja je presuda sumrak pravosuđa'

Ona je, pak, najavila da će se žaliti na nepravomoćnu presude i o svemu obavijestiti Nizozemsku i Veliku Britaniju koje, kako je rekla, imaju najviše zamjerki na pravosuđe, stanje ljudskih prava i korupciju u Hrvatskoj. 'Nadam se da će žalba doći u ruke razboritog suca koji neće presuditi poštenju, nego kriminalu', izjavila predsjednica Udruge 'Zviždač'.

'Današnja presuda je sumrak pravosuđa, a sutkinja ju je vjerojatno pisala u kabinetu Tomislava Dragičevića', rekla je Vesna Balenović, koja je prije devet godina dobila otkaz u Ini pošto je neke čelnike te tvrtke optužila za kriminal.

U Hrvatskoj je izgubila sve radne sporove pa se obratila Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Vlada joj je nedavno u postupku pred tim sudom ponudila odštetu. Inače, Balenović je prije pet godina na istom sudu već izgubila jedan spor s Dragičevićem, također zbog klevete. Tada je, zbog medijskih istupa u kojima je Inino vodstvo optužila da nije spriječilo kriminal u toj tvrtki, uvjetno osuđena na dva mjeseca zatvora uz dvogodišnji rok kušnje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene