444236
444236
444236
444236
444236

'Postoji samo jedan Živi zid i samo jedan predsjednik, a to sam ja, Ivan Vilibor Sinčić'

  • , 22.07.2016., 17:30
  • Autor:
  • komentara

'Postoji samo jedan Živi zid i samo jedan predsjednik stranke, a to sam ja, Ivan Vilibor Sinčić', kazao je Sinčić te nastavio kako je ovo velika pobjeda za stranku koju mnogi, zbog predstojećih parlamentarnih izbora žele oslabiti.

 
 
 
 
Sinčić o vodstvu Živog zida (Video: Dnevnik Nove TV)
Sinčić o vodstvu Živog zida (Video: Dnevnik Nove TV)

Ivan Vilibor Sinčić sazvao je press konferenciju ispred Hrvatskog sabora na kojoj je javno pročitao Rješenje ministarstva uprave u kojem stoji kako je odbijen zahtjev gospodina Siniše Gabrića za upisom i promjenom sjedišta i glavnih osoba za zastupanje političke stranke u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

'S obzirom da je utvrđeno da sjednica nije valjano sazvana, ne mogu se valjanima smatrati odluke sa sjednice, a žalba na ovo rješenje nije dopuštena', stoji u rješenju koje je Ivan VCilibor Sinčić pročitao pred okupljenim novinarima. 

'Živi zid je jedinstven'

'Ovo je velika pobjeda za Živi zid protiv paraobavještajnih službi koje su na podmukli način željele registrirati i oteti našu stranku, ovo je trajan signal da se u Hrvatskoj više ne može raditi što se hoće jer ovo više nije '95', poručio je Sinčić te nastavio kako želi poslati jasnu poruku da je Živi zid jači nego ikada.

'Živi zid je jedinstven, sve su to poruke koje sam slao i na zadnjoj konferenciji, također ovdje održanoj. Mogu reći da sam zadovoljan rješenjem. Uskoro krećemo u kampanju i nećemo se više osvrtati na ova podmetanja', rekao je Sinčić.

Upitan tko stoji iza ovog, predsjednik Živog Zida kazao je kako je ta 'lažna' skupština sazvana neposredno prije izbora kako bi se pokušalo razdvojiti birače i oslabiti stranku.

'Pravno ćemo goniti sve odgovorne'

'Ta ideja je propala, pravno ćemo goniti sve odgovorne, pa ako treba i privatnim tužbama. Iza toga stoji HDZ i Vaso Brkić koji je orkestrirao ovaj pokušaj iz vana na našu stranku', jasno je kazao Sinčić.

Navodi kako je cilj skupštine bilo uvesti pomutnju među birače trećeg puta, a kako je kazao Sinčić, u ovom trenutku je treći put jedino Živi zid jer MOST-u to nije uspjelo postati.

Upitan je li se čuo s gospodinom Gabrićem Sinčić je kazao kako se s njime nema što čuti,a vidjeti se mogu samo i isključivo na sudu.

'Nema drugog Živog zida upisanog u Registru stranaka, samo je jedan Živi zid pod brojem 226 i ja sam njegov predsjednik', ponovio je Sinčić. Dodaje kako ovo nije bio pokušaj odvajanja splitskog ogranka stranke te da on čvrsto stoji uz središnjicu.

'To je bio pokušaj dvojice bivših članova, pokušaj skupine od nekoliko nasilnika koji su uz pomoć medija kontroliranih od strane političkih stranaka i banaka, kao i saborskih zastupnika pokušali nanijeti štetu živom zidu, naštetiti ideji preporoda ove napačene države koja se nalazi u dubokoj društvenoj i gospodarskoj krizi. Nadali su se da će moći nastaviti i dalje pljačkati ovu predivnu zemlju', poručio je Branimir Bujanac iz Živog zida.

'Ovaj neuspjeli pokušaj slamanja Živog zida nije uspio i narod će znati prepoznati štetu i znat će je ocijeniti već na sljedećim izborima', dodao je Bujanac.

Podnesene kaznene prijave

Poručuju kako su kaznene prijave podnesene te da će svi odgovorni i odgovarati.

'Čovjek se mjesec dana lažno predstavljao u svim medijima i sada je neosporno od Ministarstva uprave da on nije predsjednik Živog zida i zbog toga je na odvjetnički ured pokrenuo kaznenu prijavu zbog lažnog predstavljanja. Čekamo da će prijava biti procesuirana i da će on biti osuđen zbog toga', rekao je Ivan Pernar govoreći o Siniši Gabriću.

'I SDP-u i HDZ-u je jasno da jedina alternativa onome što danas imamo na političkoj sceni je Živi zid. Cilj ovog manevra je bio razbiti Živi zid na dva Živa zida i gurnuti i jadan i drugi ispod praga i na taj nas način neutralizirati. Javnost mora znati da je Živi zid jedinstven, jedan, nema dva Živa zida i sljedeći ćemo tjedan predstaviti koaliciju stranaka, udruga i nezavisnih stručnjaka koji su stali uz nas. Bit će to jedna impresivna ekipa koja može promijeniti Hrvatsku na bolje', poručio je Hrvoje Runtić, član Glavnog odbora stranke Živi zid.

Ivan Vilibor Sinčić ispred Hrvatskog sabora održiao konferenciju za medije na kojoj je govorio o vodstvu Živog zida, stranke u ime koje je Sinčić osvojio mandat u Saboru na prošlim parlamentarnim izborima. 'Danas nam je stiglo rješenje s Ministarstva uprave u kojem su Siniša Gabrić i Hrvoje Kekez predali papire za smjenu vodstva Živog zida', stoji je u najavi konfrencije za medije.

Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se