Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivo Josipović u obilasku

Josipović: Trebat će jako puno truda, sredstava i pomoći za povratak u normalan život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prikuplja se namještaj, bijela tehnika, javljaju se obrtnici koji žele donirati radove.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je popodne naselje Gradac u Pleternici koje se prošlog tjedna našlo se na udaru vodene bujice rijeke Orljave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Pleternice Netko je iz kapelice ukrao crkveno zvono: Policija traži kradljivca Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Tijekom obilaska Pleternice predsjednik se o razmjerima štete upoznao u razgovoru s mještanima i gradonačelnicom Antonijom Jozić te požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem.

Obilazak je završio posjetom peteročlanoj obitelji Dravec, kojoj je pleternička gradonačelnica obećala pomoć u uređenju krovišta te drugim građevinskim radovima.

'Vidimo i sami u kakvom je stanju krovište, uz koje će se napraviti i unutarnji radovi iz fonda solidarnosti. Prikuplja se namještaj, bijela tehnika, javljaju se obrtnici koji žele donirati radove. Nadam se da ćemo svi skupa što prije vratiti život u normalu', rekla je gradonačelnica Jozić i najavila pomoć i drugim mještanima.

Predsjednik Josipović ocijenio je da su štete goleme i da u domovima još nema uvjeta za život.


VIDEO Evo što je novinarka Nove TV snimila u potopljenim Račinovcima...

'Trebat će jako puno truda, sredstava i pomoći. Vidim da su u županiji i gradu jako dobro procijenili gdje je najkritičnije i gdje će, čim voda bude izbačena, započeti obnova', rekao je Josipović.

Obitelj Dravec izgubila je i sav usjev te domaće životinje.

Zahvaljujući svima koji im ovih dana pomažu, članovi obitelji Dravec rekli su da bi im uz odjeću, namještaj i uređaje u ovom trenutku velika pomoć bila kad bi se zaposlio jedan član obitelji jer su trenutačno bez redovitih prihoda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene