Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatične snimke

VIDEO 'Kada padne noć, Račinovci postaju selo duhova!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korak po korak približavala se mjestu s kojeg se vidi i njezina mala plava kućica. Prizor kojeg je zatekla šokirao je Ružu.

Mještani poplavljanih sela diljem Slavonije evakuirani su, ono što su prilikom evakuacije imali na sebi sve je što im je ostalo. Njihove su kuće uništene, a ono što su godinama gradili u trenu je nestalo. Onako očajni, pitaju se kako dalje? Kako će nastaviti sa svojim životima ako ništa nemaju.

Pročitajte i ovo Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava

Ruža Duksner iz Račinovaca hrabro je koračala vodom, s nadom da će je utješiti činjenica da voda ipak nije došla do prozora njezine kuće koju je godinama gradila. Korak po korak približavala se mjestu s kojeg se vidi i njezina mala plavo-bijela kućica.

Gunja: Stanovnici na sigurnom, no životinje se i dalje bore! 'Tko zna što će biti dalje kad se ta voda povuče'

Prizor kojeg je zatekla šokirao ju je. 'Dođi u kuću.. kako da dođem? Kad će ovo otići?', kroz suze je ispričala Ruža.

'Nisam htjela izaći iz kuće, izašla sam tek u subotu, htjela sam ostati na tavanu. Gdje ću ići? Pa ja nemam nikoga', rekla je Ruža po koju je naposlijetku stigla policija. Njezina se cijela obitelj nalazi u Austriji, a Ruža je kazala kako će morati na neko vrijeme napustiti Hrvatsku jer nema kod koga živjeti.

'Zvao me unuk iz Austrije rekao mi je bakice, ne plači, bitno da si ti nama ostala živa. Dođi kod nas ako ne možeš do svoje kućice', rekla je kroz plač te dodala kako ništa nije ponjela sa sobom. 'Otišla sam u samo jednoj majici i jednim hlačama, što ću sad?', pita se.

No dobra je vijest da je Država odlučila mnogim mjerama pomoći ovim ljudima. Detalje pročitajte OVDJE.

Reporterka Nove TV kaže da kada padne noć, Račinovci postaju - selo duhova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene