Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva puta morali mijenjati rutu

DRAMA U ZRAKU Premijerov helikopter nije mogao sletjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A evo kako je u helikopteru reagirao premijer Milanović...

Viša sila spriječila je premijera u dolasku u Osijek. Naime on se iz Zagreba prema Osijeku zaputio policijskim helikopterom tipa Eurocopter, ali je zbog zračnih vrtloga morao dvaput mijenjati rutu, da bi kod Virovitice bila donijeta odluka da se vrati u Zagreb, jer dalje nije bilo moguće letjeti helikopterom.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Glasnogovornik Vlade Nikola Jelić,  koji je s premijerom bio u helikopteru, potvrdio je detalje slučaja te je naglasio da sigurnost premijera u niti jednom trenutku nije bila ugrožena. Doznajemo da je premijer cijelim putem, unatoč nevremenu, bio miran.

VIDEO Prvi susret starih prijatelja: Srdačan pozdrav Čačića i Milanovića

Inače, premijer Zoran Milanović se zbog svega nije pojavio na svečanom obilježavanju početka radova na izgradnji novog i rekonstrukciji dijela postojećeg sjevernog kanalizacijskog kolektora u Osijeku, koji se financira iz fondova Europske unije, a vrijedan je 71 milijun kuna.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić ispričao je premijera i rekao da Milanović nije mogao prisustvovati protokolu u Osijeku zbog lošeg vremena.

Ostojić: posada helikoptera u kojem je bio Milanović postupila ispravno

"Posada helikoptera je utvrdivši okolnost iznenadne vremenske neprilike na putu, postupila potpuno ispravno i vratila helikopter nazad u Zagreb i pri tome nije dopustila bilo kakvo ugrožavanje štićene osobe", rekao je ministar Ostojić.

Na upit novinara koliko su sigurni helikopteri kad su turbulencije i je li se čuo sa premijerom Milanovićem nakon što se se on s helikopterom vratio u Zagreb, ministar Ostojić je odgovorio potvrdno.

"Ja sam se čuo s premijerom, naravno, ali treba vjerovati posadi i helikopterskim pilotima koji su vrhunski. To su piloti koji su prošli turbulencije i ratne i sve druge, danas imaju najmodernije helikoptere i njihovo postupanje je bilo potpuno ispravno, a to je da ne riskiraju i vratili su se nazad", rekao je Ostojić. (D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene