Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljeni novi prosvjedi

Premijerka Kosor nije došla u Brodosplit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski Škver će sutra opet u štrajk upozorenja. Za sada, na ulazu u brodogradilište, a uskoro, kažu, na splitskoj Rivi.

Traže da se naši pregovarači koji u ponedjeljak odlaze u Bruxelles razgovarati o brodogradnji izjasne hoće li tražiti da se ukine zabrana o gradnji novih brodova u Hrvatskoj. Za sada je gradnja stopirana do privatizacije brodogradilišta, kako na teret države ne bi pali eventualni novi gubici škverova. No, posljednji brodovi se dovršavaju, posla nestaje, dijele se posljednje plaće. Škverani su stoga danas u Splitu očekivali premijerku Kosor te se ljute što nije došla. Ona pak uzvraća da su oni bili pozvani kod ministra Popijača što oni demantiraju.

Pročitajte i ovo Brodogradilište Brodosplit "Opetovane subjektivne interpretacije" Nastavlja se sapunica: Brodosplit od Ministarstva zatražio suglasnost za objavu komunikacije Mario Banožić projekt potpisan 2014. godine Banožić o Brodosplitu: Bez ovih dokumenata nema dogovora

>> Sindikat metalaca prijeti prosvjedima, traže sastanak s Kosor

>> 'Proizvodnja Brodosplita ovisi i o samim radnicima'

'Premijerka nije došla vjerojatno zato što nam nema što reći i zato što se boji prosvjeda', rekao je Vedran Dragičević ispred Sindikata metalaca RH dok njegov kolega Joško Franić iz sindikata Brodosplita najavljuje novi prosvjed. 'Ako ne dobijemo nikakve informacije do slijedećeg tjedna kada pregovarači idu u Bruxelles, sigurno je kako ćemo organizirati veliki prosvjed na splitskoj rivi', zaključio je Franić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene