Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka ironično o Milanoviću

'Nisam zvala Milanovića, ne razumije se u ekonomiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor nastavila je sa strategijom kritiziranja lidera oporbe Zorana Milanovića. S govornice na skupu Zajednice žena Katarina Zrinski obrušila se na Milanovića, ali je komentirala i Šeksov intervju.

Premijerkin je govor uobičajeno prekidan burnim pljeskom odobravanja njezinih brojnih poklonica na izbornom saboru Zajednice žena Katarina Zrinska. Predsjednica Vlade komentirala je Milanovićeve izjave kako se neće odazvati njezinom pozivu za suradnjom oko važnih tema koje muče hrvatske građane.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Nina Popović, Zoran Milanović, Sanja Sarnavka, Rada Borić, i Renata Ivanović POSLAO KRIVU PORUKU Pljušte reakcije na Milanovićevu izjavu o žrtvama seksualnog nasilja: ''Predsjedniče, sram vas bilo!"

>> Milanović odbio poziv na dogovor

>> HDZ: Milanović ne želi dobro Hrvatskoj

'On je odbio sastati se sa mnom' ironična je bila premijerka. 'Pa nisam ga ni zvala, on ionako govori kako se ne razumije u ekonomiju'. Premijerka je poručila kako neće odustati od traženja rješenja za boljitak svih građana, ali se kaže, sastaje i razgovara s onima koji žele razgovarati i znaju ponešto o temi o kojoj se razgovara. Zorana Milanovića na premijerkinoj listi pozvanih sugovornika eto, po novome, odjednom nema.

No, dodala je da sigurno i u SDP-u, a i u drugim strankama, ima ljudi s kojima se može razgovarati i koji žele raditi. 'Još puno važnije iznad toga, koji ljube iznad svega Hrvatsku, a to nam je u ovom trenutku osobito važno', dodala je.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima premijerka Kosor je rekla kako je 2011. godina u kojoj nema vremena za odmor. Istaknula je kako je danas puno onih koji samo pričaju i žele spriječiti završetak pregovora s Europskom unijom, izlazak iz gospodarske krite te zaustaviti borbu protiv korupcije.

Premijerka je izborni sabor Zajednice žena Katarina Zrinski održan Zagrebu iskoristila i za komentar situacije s braniteljima. Nije, kaže čula da joj branitelji prijete zabranom dolaska u Vukovar. 'Ja sam počasna građanka Vukovara, dolazila sam i uvijek ću dolaziti tamo'.

'Otvorene rane ne liječi se dodavanjem soli i papra'

Na naš upit je komentirala i istup Vladimira Šeksa o medijima. Premijerka se poslužila metaforom i rekla da se 'otvorene rane ne liječe dodavanjem soli i papra'. Drago joj je što je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks shvatio da je pretjerao i što se ispričao. Na naše pitanje je li ga natjerala da to učini, kratko je odgovorila da su 'razgovarali o tome'.

'Nije važno što Milošević ima, nego što zna i može napraviti'

Na upit kako je u Vladu pridobila Domagoja Ivana Miloševića koji ima bogatu imovinsku karticu, Kosor je rekla kako je bilo puno kandidata za to mjesto, a s Miloševićem nikada nije razgovarala o tome što ima, već o tome što zna i može napraviti. Smatra kako je najbitnije da su članovi vlade stručni te da ni na koji način ne zloupotrebe svoj položaj,

Kosor nije željela komentirati novinarski upit o kaznenoj prijavi protiv HDZ-a predsjednika Hrvatskih socijaldemokrata Ivice Pančića, rekavši kao svatko ima pravo podnijeti kaznenu prijavu i svatko za svoje postupke pojedinačno treba odgovarati. Podsjetila je da su nakon Pančićeva mandata ministra branitelja protiv vlade podnešene mnoge prijave hrvatskih branitelja, zbog smanjivanja njihovih prava. 'Svi su oni tužili i dobili postupke na sudovima. Na temelju toga iz proračuna se moralo isplatiti 1,5 milijardi kuna', rekla je, dodavši kako bi se moglo postaviti pitanje o kakvoj se odgovornosti tu radilo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene