Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matušić odgovorio

HDZ: Milanović ne želi dobro Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Zoran Milanović odbio poziv predsjednice Vlade Jadranke Kosor da se svi značajni ljudi iz hrvatske politike dogovore o strateški važnim pitanjima za Hrvatsku, HDZ optužuje.

'Milanović očito spada među ljude koji ne žele dobro Hrvatskoj' - tim je riječima, u ime Kluba HDZ - a zastupnik Frano Matušić prokomentirao 'košaricu' koju je šef oporbe udijelio premijerkinu pozivu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

>> Milanović odbio poziv na dogovor

Također, HDZ tvrdi da u SDP - u vlada nervoza zbog 30 tisuća dokumenata o aferi Daimler koji su iz SAD-a stigli u DORH. Uvjereni su da će dokumenti prokazati dužnosnike SDP-a koji su uzimali mito. Izjavio je da su SDP-ovi zastupnici jučerašnjim istupima u Saboru pokazali nervozu nakon što su spoznali da je u DORH došlo 30-ak tisuća stranica teksta vezanih uz aferu Daimler.

Mi u Klubu HDZ-a uvjereni smo da će među tih 30-ak tisuća stranica biti barem jedna koja će jasno kazati koji su dužnosnici primali novac od 2002. do 2008. sklapajući ugovor o nabavi 210 vatrogasnih vozila neposrednom pogodbom, bez natječaja, rekao je Matušić. Riječ je o 'konkretnom iskazu Daimlerovih predstavnika pred američkim sudom', i to nije izmislio HDZ, kako im se to sada pokušava imputirati, ističe Matušić.

Podsjeća kako su 2003. takav ugovor mogli potpisati samo SDP-ovi dužnosnici, te da se samo dovršenjem istrage o tom slučaju može objasniti nervoza koja je zahvatila SDP. 'Pokušavaju nas optužiti da smo mi ti koji su valjda potpisivali 2003. ugovor i da smo mi ti koji su imali neposrednu pogodbu kao da oni nisu tada bili na vlasti i sudjelovali u toj nečasnoj radnji koja će se sasvim sigurno razotkriti', ustvrdio je Matušić.

Primijetio je i da Ranko Ostojić, koji je u to doba bio ravnatelj policije, očito sada gubi pamćenje kada se može postaviti pitanje koja je bila njegova uloga u toj aferi. 'Je li moguće da ravnatelj policije nije bio uključen i u tu aferu?', upitao se Matušić. Novinarima je podijelio i anonimnu predstavku, koja je stigla u Klub HDZ-a a u kojoj se navode afere vezane uz financiranje SDP-a. Afere se, kako se navodi, vežu uz tvrtku In-vozila koja je donirala 2007. godine za kampanju parlamentarnih izbora SDP-u 500.000 kuna, a HNS-u 300.000 kuna.

Iste donacije u istom iznosu dala je, po predstavci, i tvrtka MTT. U anonimnoj predstavci jasno se kaže, dodaje Matušić, da je osnivač i direktor In vozila Siniša Nikolić, inače grafički urednik 'Aktualnosti', posebnog izdanja SDP-ovih novina 'Pravednost', gdje se u impressumu pojavljuje uz saborske zastupnike SDP-a Gordana Marasa i Igora Dragovana. 'Otkuda toliko maloj tvrtki toliki novac da donira 800.000 kuna, a ima samo dvoje zaposlenih', upitao je Matušić.

Ističe da u toj istoj predstavci ima i interesantan materijal o PIK-u Vrbovec, iz kojega je SDP izvlačio novac, a spominje se i tvrtka Imelda public, Total marketing i dr. 'Tu ima posla i za policiju, DORH i Uskok', rekao je Matušić napomenuvši da su predstavku proslijediti svim nadležnim institucijama. Spomenuo je i činjenicu da je 28 milijuna kuna dato neposrednom pogodbom tvrtki Public image, dodavši kako je poznato da je ta tvrtka vodila kampanju SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene