Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila 'košaricu'

Milanović odbio poziv na dogovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dolazi vrijeme kad svi koji nešto znače u politici trebaju sjesti za stol i dogovoriti se o jednoj, dvije ili pet strateških stvari za ovu zemlju. To bi bilo sjajno', rekla je premijerka Jadranka Kosor na poslovnom forumu magazina Banka i Poslovni Dnevnik.

To je drugi put u ovom tjednu da premijerka na neki način poziva relevantne ljude u politici na dogovor. Prvi put je ovog tjedna to učinila u intervjuu za Novu TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

U Saboru smo danas odmah potražili odgovor Zorana Milanovića.

'Jedno je sanjati, a drugo je sanjariti. Ja sam prije godinu dana rekao nešto slično, a do izbora je sada još 8 mjeseci. U stvari Vlada bi trebala znati, odnosno davno je trebala znati koji su joj prioriteti, ona to očito ne zna i to nije dobro, ali za ovakvu vrstu sanjanja je malo prekasno. Ne želim biti ni neugodan, ni ironičan, ali 8 mjeseci prije izbora to nema smisla. Dakle, vlast, Vlada, ima mandat, mora znati koji su joj prioriteti. A prioriteta može biti stotinu kao što smo vidjeli; imate 5 ili 10 prioriteta i na njih usredotočite svoje napore, novac, novac građana, i onda radite posao, radite ga puni mandat, radite ga 4 godine, ali 8 mjeseci prije izbora slati ovakve pozive... Ja sam poslao taj poziv prije godinu dana, međutim ništa od toga nije bilo. Dakle, odgovornost Vlade je velika i najveća i na kraju se svodi bilanca i vidi se tko je što radio, a tko je što samo pričao i tko što nije radio. Po Vladinom popisu od 100-tinjak prioriteta se vidi što Vlada sve nije radila, a mogla je raditi, barem neke od tih projekata. Nije ih radila, to je bilanca rada i djelovanja ove Vlade, vlade Ive Sanadera i Vlade Jadranke Kosor', izjavio je novinarima u Saboru Milanović.

'Tko je premijer, gospođa Kosor ili ja? Vlada je ta koja ima instrumente i koja snosi odgovornost, Vlada prema Ustavu, točno piše, vodi vanjsku i unutarnju politiku, predlaže proračun, raspolaže tim proračunom u skaldu sa Zakonima. Dakle, ne želim ulaziti u svađu sa gospođom Kosor, ali ako je to rekla, ta primjedba nema puno smisla', odgovorio je Milanović na pitanje o premijerkinim kritikama da samo obećava, no ništa konkretno ne radi na području nezaposlenosti i izlasku iz krize.

Komentirao je i napad HDZ-a na glavnog koalicijskog partnera, Radimira Čačića. 'Kao pokušaj skretanja pozornosti s njihovih problema, njihove korumpiranosti, svega onoga kroz što prolazi HDZ, samo tako, nema druge, naročito kada se izvlače nekakvi slučajevi stari 20 godina te kaže kako to nije doživio kao napad na koaliciju. 'Ako napadate bez argumenata, ako pričate sve što vam padne na pamet, onda to doživljavam prije svega kao napad na poštenja i zdrav razum', rekao je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene