Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica u Splitu

Plenković pozvao sve koji žive u Hrvatskoj, a imaju dvojno državljanstvo u BiH da glasuju na tamošnjim izborima

Andrej Plenković u Splitu (Foto: Sofija Preljvukić)
Andrej Plenković u Splitu (Foto: Sofija Preljvukić) Sofija Preljvuki?
Aktualno Galerija Svečana sjednica splitskog Gradskog odbora HDZ-a (Foto: Sofija Preljvukić) Svečana sjednica splitskog Gradskog odbora HDZ-a (Foto: Sofija Preljvukić) Foto: Sofija Preljvuki? +0 Andrej Plenković u Splitu (Foto: Sofija Preljvukić) Galerija 1/2 >>
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prisustvovao je sjednici splitskog Gradskog odbora HDZ-a održanoj prigodom obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Splitu.

Sjednici koja se održava povodom obilježavanja 28. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Splitu, koja je osnovana 6. siječnja 1990. godine na veličanstvenom skupu u tadašnjem hotelu Marjan, danas nazoči izaslanstvo na čelu s predsjednikom Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrejem Plenkovićem, ministrima i saborskim zastupnicima.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Na sjednici su i HDZ-ovi europarlamentarci Željana Zovko, Ivica Tolić i Dubravka Šuica, te hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Osim što se pohvalio povećanim kreditnim rejtingom, premijer se osvrnuo i na temu izbora u BiH. Pozvao je sve one koji imaju dvojno državljanstvo s BiH, a žive u Hrvatskoj da iskoriste svoje zakonsko pravo i glasuju na tamošnjim izborima. ''Za hrvatski narod, a i za našu stranku, prevažni su izbori u Bosni i Hercegovini", rekao je Plenković. 

I Čović je govorio o izborima u BiH. "Ja mislim da se u narednih godinu, dvije rješava pitanje Bosne i Hercegovine i hrvatskog naroda u BiH", rekao je Čović. 

Premijer je u podužem govoru prepunoj dvorani objasnio kako je stanje u državi zahvaljujući HDZ-u sasvim dobro. Osim boljeg kreditnog rejtinga ističe poreznu reformu, veće plaće, mirovine, smanjene dugova u zdravstvu i rješavanje Agrokora. Tvrdi, u javnosti se bezrazložno širi loša slika o zemlji.

"Kaos, kriza, drama, a kad malo bolje zagrebete, ekonomski pokazatelji kažu da situacija nije baš takva", poručio je Plenković. 

Na dane osnivanja HDZ -a u Splitu prisjetio je film s proslave od prije 28 godina. Upućena je i zahvala braniteljima i obiteljima poginulih.

"Ovu stranku HDZ treba sačuvati jer boljih u Hrvatskoj nmema, Splite, čestitam na obljetnici", kaže Živko Nenadić, jedan od osnivača HDZ-a.

S 28. godišnjice proslave HDZ-a poruka da premijeru dalmatincu zaista vjeruju, ali očekuju potvrdu njegove nakloniosti kroz brojne projekte vetzane za Split i okolicu

"Mi ne poštujemo baš autoritete, ali volimo da nam se dođu poklonit. Ali pokazao je da zna i može i zato - predsjedniče naprijed", rekao je Ante Sanader.

Očekuje se i pomoć na Žnjanu, Karepovcu, vodovodnom sustavu, ili recimo dovršavanju Spaladium Arene čija je ružna nedovršenost ovih rukometnih dana skelom skrivena od javnosti.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene