Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomak u dobrom smjeru

Premijer se sastao s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore: "Relativno smo zadovoljni"

Zastupnici će u Saboru u srijedu poslijepodne raspravljati o povjerenju ministrici Vučković, a prije rasprave na kojoj će i sam sudjelovati, premijer Plenković je uz ministricu poljoprivrede jutros razgovarao s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore.

Između ostalog, svinjogojcima su obećali dobre vijesti - svinjokolje u dvije županije te kraće razdoblje za vraćanje svinja na domaćinstva koja su imala afričku svinjsku kugu.

"Ako bude sve onako kao što za sada teče, a dolazi do smanjenja, ublaženja, umanjenja situacija, pogotovo u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, iza 26. 11. bi trebala komisija odobriti slobodni promet životinja i klanje na domaćinstvu", kazao je Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Pročitajte i ovo Andreas Marlow Hrvatska odbila sudjelovati Njemačke oružane snage: "Obučit ćemo oko deset tisuća ukrajinskih vojnika do kraja godine"

"Relativno smo zadovoljni zato što smo se pomaknuli u dobrome smjeru. Prvo taj rok od godinu dana će se smanjiti na nekih 6 mjeseci za povratak svinja na farme", kaže Antun Golubović iz Odbora za svinjogojstvo pri HPK, javile su Vijesti Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene