Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lapadska obala

Andrej Plenković u Dubrovniku: "Ovo je dio renesanse na hrvatskoj obali"

Andrej Plenković - 4
Andrej Plenković - 4 Foto: Goran Mehkek/Cropix
Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Dubrovnik, a u sklopu svog boravka na jugu Hrvatske posjetio je Lapadsku obalu te sudjelovao na konferenciji za medije povodom završetka projekta Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale.

Nakon prve sjednice Vlade u superizbornoj 2024. godini premijer Andrej Plenković u četvrtak je posjetio i Dubrovnik. Komentirao je i pohvalio projekt Rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločini Stražar u Malom logoru premlaćivao i zlostavljao Hrvate i Bošnjake, protiv njega je podignuta optužnica

Pročitajte i ovo Marko Primorac Niže porezno opterećenje Primorac o poreznoj reformi: "Oko 80 posto JLS-ova prirez nije kompenziralo najvišim stopama poreza na dohodak"

Na početku svog obraćanja premijer je zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira. Radi se o, kako je istaknuo, najvećoj infrastrukturnoj investiciji u posljednjih 50 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen Zaprimili dojavu da je taksistu netko prijetio nožem i ukrao automobil u gluho doba noći, a onda su otkrili što se zapravo dogodilo

"Ova obala je dio šireg projekta, kroz dva mandata naše Vlade, koji zovemo renesansom na hrvatskoj obali. Kada razgovarate s brojnim osobama diljem obale, u svih sedam županija i kada vidite točkasto gdje smo sve napravili investicije, onda možemo vidjeti da se osjeti politika ulaganja u hrvatsku obalu. Time šaljemo poruku da ovaj jug, koji je godinama bio u podređenom položaju, sada dođe u ravnopravan položaj", rekao je Plenković i pohvalio rezultate hrvatskog turizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene