Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kazneno prijavljen

Zaprimili dojavu da je taksistu netko prijetio nožem i ukrao automobil u gluho doba noći, a onda su otkrili što se zapravo dogodilo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je u srijedu u noći istraživala dojavu o ukradenom vozilu, a potom je utvrdila da je dojavitelj lažno prijavio događaj.

Policija je u srijedu oko 3 sata ujutro zaprimila dojavu u kojoj se 46-godišnjak predstavio kao taksist koji je vozio dvije muške i jednu žensku osobu i kojem su prijetili nožem te ukrali vozilo.

Nakon dojave zagrebački su policajci uočili automobil gospićkih registarskih oznaka na Aveniji Većeslava Holjevca te su ga zaustavili. Automobil je vozila 36-godišnjakinja, dok je na stražnjem sjedalu sjedio 38-godišnjak.

U prtljažniku je bio 33-godišnjak koji je počeo bježati od policije, a kojeg su policajci morali savladati na podu. Cijelo ih je vrijeme vrijeđao i omalovažavao policiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija javlja HALMED Povlači se serija lijekova s tržišta, sumnja se u neispravnost

Od policajca je počeo bježati i 38-godišnjak, kojeg je policija također morala savladati uporabom sredstava prisile. 

Obojica su privedena u policijsku postaju, gdje je 38-godišnjak odbio da ga liječnici pregledaju, a 33-godišnjak je odbio daljnju hospitalizaciju.

Zagrebačka policija izvijestila je da je istraga pokazala kako je 46-godišnjak lažno prijavio krađu automobila "kako bi prikrio poslodavcu i vlasniku vozila da je drugoj osobi dao vozilo na upravljanje i da zna tko je pričinio štetu na vozilu u smislu sitnih oštećenja".

On je kasnije ispitan zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje kaznenog djela iz članka 304 stavka 1. Kaznenog zakona te će protiv njega redovnim putem biti podnesena kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici

Protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a potom je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Protiv 36-godišnjakinje također je podnesen optužni prijedlog po članku 199. stavka 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem droga, prepraćena je na Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu.

Za 38-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ni prekršaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene