Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu to očekivali

VIDEO Pogledajte čime je premijer oduševio francuske goste u Banskim dvorima: ''To je posebno iznenađenje!''

Aktualno Galerija Premijerov tečan Francuski - 2 Premijerov tečan Francuski - 2 Foto: DNEVNIK.hr Premijerov tečan Francuski - 1 Premijerov tečan Francuski - 1 Foto: DNEVNIK.hr Premijerov tečan Francuski - 4 Premijerov tečan Francuski - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Premijerov tečan Francuski - 3 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Vlade ugodno je iznenadio predstavnike Francuske udruge poslodavaca kada je na sastanku u Banskim dvorima progovorio na tečnom francuskom jeziku.

Premijer Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca koje je posebno oduševilo to što im se obratio na – francuskom jeziku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković o detaljima dogovora s Domovinskim pokretom Više članova u Vladi Plenković: "Dogovorili smo da tri resora pripadnu DP-u. Prvi u EU uvodimo to ministarstvo". Otkrio i neke ministre koji ostaju u Vladi Domovinski pokret Dani odluke Sastanak u vrhu Domovinskog pokreta, jedan DP-ovac neće podržati Plenkovića? "Idemo s 12 potpisa"

''Prije nego što nas posjeti Macron u sljedećim mjesecima, pripremamo sveobuhvatniji okvir za suradnju koji će odnose Hrvatske i Francuske podići na novu razinu'', rekao je na tečnom francuskom.

''Nevjerojatno je što imam priliku govoriti na francuskom, to je posebno iznenađenje'', odgovorio mu je Francois Corbin, potpredsjednik Francuske udruge poslodavaca.

"Brutti, sporchi e cattivi"

Nije ovo prvi put da premijer pokazuje svoje znanje francuskog jezika, a niti je francuski jedini strani jezik koji zna govoriti.

U Strasbourgu je 2018. godine na pet jezika održao govor o budućnosti EU-a. Osim na hrvatskom, govorio je na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

A talijanski mu je poslužio i početkom ove godine da uzvrati predsjedniku Zoranu Milanovću. "Što se tiče osobnih kvalifikacija poput ružni, prljavi, zli, možemo također reći da nam se netko gadi. Razumijete li talijanski ili ne? On razumije", kazao je tada na talijanskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene