Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje zamjenik ministra prometa

Premijer odbio Antešićevu ostavku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdenko Antešić, iako se lani kao rapski gradonačelnik umirovio na jedan dan kako bi iskoristio svoje pravo na saborsku mirovinu, ostaje zamjenik ministar prometa.

Antešić je prošlog tjedna, kad je njegov slučaj procurio u javnost, bio spreman za povlačenje, napisao je svoju ostavku, ali ju je premijer Zoran Milanović odbio, neslužbeno doznaje Novi list.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Visoki izvor iz Banskih dvora objasnio je da Antešić u cijloj priči nije ništa kriv.  'On se u to vrijeme nije više namjeravao kandidirati za gradonačelnika, a kako nije bio ni u kombinaciji za izbornu listu Kukuriku koalicije, odlučio je podnijeti zahtjev za saborsku mirovinu. Prije godinu dana Antešić nije znao da bi mogao postati neki državni dužnosnik, tek nakon parlamentarnih izbora premijer Milanović pozvao ga je da bude zamjenik ministra. Stoga zaista ne bi bilo pošteno prema Antešiću da ga se sada odreknemo' pojasnio je. 

>> 'Ono što je dopušteno bogovima, nije anđelima'

Premijer Milanović rekao je kako je on predložio Antešića i on je stoga formalno odgovoran za takve stvari. Dodao je kako mu je drago da se od SDP-a očekuju najviši moralni standardi i da ne želi cinično predbacivati kakvih sve ljudi ima u Saboru i što su sve radili.

Osim priče s umirovljenjem na jedan dan, Antešić je u centru pažnje i zbog toga što je grad Rab, dok je on bio njegov gradonačelnik plaćao usluge Doma umirovljenika za njegovu, sada pokojnu, tetu. Grad Rab se htio naplatiti njenim zemljištem nakon njene smrti, no Antešić je kazao kako nad tim zemljištem nisu riješeni imovinsko pravni odnosi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene