Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ministri, nova većina...

Plenković o kritici HDZ-ovog ministra: "Donijeli smo 3 zaključka..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković rekao je da ima širu odgovornost za stabilnost hrvatskih institucija i želi da se prvo završi ciklus lokalnih izbora prije nego počnu razgovori o mogućem raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora i odabiru novih ministara.

Premijer je tijekom boravka u Otočcu još jednom komentirao osvrt stranačkog kolege i ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera o raspisivanju izbora nakon raspada koalicije s Mostom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

''Predsjedništvo HDZ-a je nakon razrješenja ministara jednoglasno odlučilo o tri zaključka. Jedan da se podrži kraj suradnje s Mostom, dva – da se razgovara s drugim parlamentarnim strankama o rekonfiguraciji parlamentarne većine i tri – ukoliko takvi razgovori ne urode plodom koji bi osigurao stabilnu političku vlast u Hrvatskoj, funkcionalnu Vladu, da se ide na parlamentarne izbore. Vodeći računa o činjenici da je Hrvatska imala parlamentarne izbore i koncem 2015. i u rujnu 2016., kao predsjednik Vlade i predsjednik stranke imam širu odgovornost za stabilnost hrvatskih institucija i želimo najprije da se završi ciklus lokalnih izbora i nakon toga ćemo krenuti u daljnje razgovore. Ne vidim ništa novo u odnosu na ono što je rekao Stier u odnosu na zaključke predsjedništva'', rekao je Plenković.

Na pitanje kada počinju razgovori za nove ministre budući da u ovom trenutku četiri ministarstva vode državni tajnici, odgovorio je da u ovoj fazi pušta sve parlamentarne stranke i lidere stranaka da koncentriraju na lokalne izbore.

''U ovoj fazi puštam sve parlamentarne stranke, sve njihove lidere da se koncentriraju na lokalne izbore, svoje kandidature i kandidate. O tome ćemo razgovarati nakon 21. svibnja'', kazao je.

Udruga Franak požalila se da iz HDZ-a nisu dobili odgovore na pitanja oko kreditiranja. ''Dobit će odgovore, razgovarali smo s njima i znamo o kojim se temama radi. U kontinuiranom dijalogu smo s njima i dobit će odgovor. Naći ćemo zakjendičko rješenje koje će biti prihvatljivo'', rekao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene