Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije strane

Plenković o izvanrednim izborima: "Ja sam uvijek za sve spreman", HNS odgovara: "Ne odustajemo od naših ciljeva"

"Ja sam uvijek za sve spreman", izjavio je premijer Plenković u Sinju na pitanje o izvanrednim izborima zbog prijetnje HNS-a da će izaći iz koalicije ako se učiteljima ne povećaju plaće.

Premijer ne misli da je zbog štrajka u školama ugrožena koalicija s HNS-om, rekao je da partneri razgovaraju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Lex AP HND osudio izjave Plenkovića "U svojoj bahatoj maniri kriminalizirao bi istraživačko novinarstvo i korumpirao medije" Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška"

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić rekao je u petak u Saboru kako HNS ne odustaje od stava da će izaći iz koalicije ako se prosvjetarima ne poveća plaća.

"Ne odustajemo od naših ciljeva, a svaki scenarij je opcija, ali mi smo uvijek u nekim izborima, nama to ništa nije čudno“, kazao je.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je poručio kako nema straha od raspada vladajuće koalicije, te istaknuo kako su prijevremeni parlamentarni izbori uvijek mogući, a HDZ je za njih spreman.

"Nema nikakvog straha, ova je Vlada pokazala otvorenost za dijalog. Prekidanje dijaloga kada je on počeo sigurno nije doprinos rješenju pitanja koja muče bilo koju stranu", izjavio je Božinović novinarima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF). Dodao je kako su izbori sastavni dio političke discipline i kao takvi uvijek mogući.

"HDZ je u svakom trenutku i organizacijski i financijski spreman za izbore. Međutim, idemo razgovarati i pronaći rješenja", naglasio je Božinović. (MT/Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene