Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seljaci spremni za blokadu prometnica

Pregovori Čobankovića i seljaka pukli zbog sastanka s Kosor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci su već drugi dan na cestama, nezadovoljni neispunjenjem đakovačkog sporazuma i teškim stanjem u poljoprivredi. U jedanaest sati sastali su se s ministrom Čobankovićem.

Dogovor sa seljacima još nije postignut, sastanak je trajao četiri sata, seljaci su ministru iznijeli svoje zatjeve u 10 točaka. Oko devet točaka su se složili, a samo ona jedna u kojoj traže sastanak s premijerkom Kosor, nije ispunjena i zbog nje je i došlo do prekida pregovora. Što se tiče đakovačkog sporazuma i onog dugovanja od 205 milijuna kuna, ministar je obećao da će već od ponedjeljka odluke o dugovanju koje su seljaci dobili na svoje kućne adrese, postati mjenice i s njima će moći u bankama platiti kredite i podići repromaterijal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na cesti Očevid trajao cijelu noć: U sudaru kod Vinkovaca poginula 36-godišnja vozačica Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"

'Pozvali smo prosvjednike da se povuku, nije baš vrijeme za prosvjede i uvjetno rečeno jer smo neke nejasnoće danas i razjasnili,' rekao je ministar Petar Čobanković. 'Ako nas premijerka ne želi tijekom sutrašnjeg dana nisu isključene blokade prometnica, rekao je Zvonko Pipić, Predsjednik Udruge seljaka Virovitičko-podravske županije.

>> Vinkovci: Seljaci i dalje uz prometnice

Danas su se već priključili seljaci iz Slavonskog broda, a večeras će se sastati i seljaci iz Đakova koji će odlučiti hoće li se pridružiti ovom prosvjedu. Rok koji su dali premijerki Kosor je do sutra, inače će ponovno blokirati prometnice kao i u ožujku.

Ministar poljoprivrede smatra kako nema razloga za nove prosvjede jer je Vlada, kako kaže, Sporazum iz Đakova potpisan proljetos ispunila u 90-postotnom iznosu. 'Mislim da smo se oko svih stvari dogovorili ili velike većine, nismo oko jedne stvari koju ja ne mogu uzeti pod obvezu, a to je sutra sastanak sa predsjednicom Vlade,' dodao je Čobanković. 'Znamo ministre da novaca nema, ali recite premijerki da nas primi i neće biti nikavih problema,' poručili su seljaci na sastanku.

Seljaci inzistiraju na sastanku s premijerkom jer, kako kažu, do sada s ministrom nisu ništa dogovorili. Izvor iz Vlade potvrdio nam je da premijerka za sada nema namjeru sastati sa seljacima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene