Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada nije trebala davati lažna obećanja'

Vinkovci: Seljaci i dalje uz prometnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč jakoj kiši koja u istočnoj Slavoniji pada neprestano više od dvanaest sati, nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci i dalje ustraju u prosvjedu kojeg su započeli jučer predvođeni Hrvatskim seljačkim savezom (HSS) Vukovarsko-srijemske županije.

Prema riječima predsjednika vukovarsko-srijemskog HSS-a Tomislava Pokrovca seljacima, koji s oko pedesetak traktora prosvjeduju uz vinkovačku južnu obilaznicu, danas će se pridružit i seljaci s podrčja općine Cerna na županjskom području.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Čobanković: Prosvjedima seljaka se daje previše pozornosti

Osim uz vinkovačku južnu obilaznicu, seljaci prosvjednici u Vukovarsko-srijemskoj županiji mirno prosvjeduju i uz cestu Bošnjaci-Županja i Ilača-Tovarnik. Pokrovac je izjavio kako se prosvjedi istodobno održavaju i na dvadesetak lokacija u Virovitičko-podravskoj a od podneva će započeti i na području Brodsko-posavske županije.

'Ukoliko nema  novca, Vlada nije niti trebala seljacima ništa obećavati'

Potvrdio je kako će se odazvati za danas sazvanom sastanku udruga poljoprivrednika Vukovarsko-srijemske županije s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem iako, kako je rekao, sumnja u uspješan ishod.

'Nemamo mi više puno što govorit. Ministar zna naša stajališta. Mi od njih odstupiti nećemo jer smo prevareni već više puta a državi očito nedostaje novca da nam isplati ono na što je ta ista država pristala a sada ne želi ispoštovati', kazao je dodajući kako, 'ukoliko novca nema, Vlada nije niti trebala seljacima ništa obećavati'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene