453781
453781
453781
453781
453781

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov: Hrvatska dobila novi saziv Sabora iz prvog pokušaja

  • , 16.10.2016., 21:47
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska je, ovaj put iz prvog pokušaja, dobila novi saziv Sabora ali i njegovog dosad najmlađeg predsjednika. Božo Petrov obećao je promjene.

 
 
 
 

Punom parom izglasan je zakon kojim se mijenja izgled buduće Vlade. U proceduri su i MOST-ova jamstva. Čari parlamentarizma otkrio je i obezglavljeni Živi zid. I to napadom na MOST.

Prvu sjednicu Sabora obilježilo je sve, samo ne demokratsko i pristojno ponašanje šefa SDP-a u odlasku. Zoran Milanović izignorirao je svečanu sjednicu i pojavio se u Saboru dva sata kasnije od ostalih samo kako bi prisegnuo. Nije glasao čak ni za potpredsjednicu iz redova svoje stranke.

U tjednu na izmaku u kojem je otkriveno da su neki ministri u sada već bivšoj Vladi nezakonito zapošljavali, a Tihomir Orešković oprostio se od Banskih dvora.

O njihovim nasljednicima zasada se nagađa. Ali zna se da će, umjesto 20, Plenkovićeva Vlada imati 19 resora. Ministarska križaljka još se slaže pa mnogi, očito, i nisu sretni. Toliko da to ne mogu ni pred kamerama.

Od izbornog gubitnika do političkog dobitnika s briselskom adresom. Minimalni broj preferencijalnih glasova donio je Ivanu Tepešu ogromne povlastice. Zajedno s Ivicom Tolićem, zamijenit će u europskom parlamentu Plenkovića i Stiera.

Ne stišava se bura oko HAVC-a. Dokumentacija o navodnim milijunskim malverzacijama - podijeljena je i zastupnicima. Očekuju reakciju nadležnih institucija.

Odgovori se traže i oko INA-e nakon što je sirova nafta namijenja preradi iz Siska završila u riječkoj rafineriji. Sindikati u svemu iščitavaju poruku MOL-a o tihom gašenju pogona.

Protekli tjedan bio je bogat političkim događajima ali i ne samo njima, a na sve događaje možete se podsjetiti u još jednom Pregledu tjedna Ivane Pezo Moskaljov.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se