Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon blokade cesta

Seljaci danas na sastanku s Josipovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će danas izaslanstvo Hrvatske poljoprivredne komore i predstavnike poljoprivrednih proizvođača.

Predsjednik Ivo Josipović sastaje se s predstavnicima seljaka koji su 13 dana traktorima blokirali prometnice u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Prosvjed je završio prije pet dana, a predsjednik se pristao naći i razgovarati s njima.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Seljaci su njavili kako će Vladu zbog diskriminacije pri isplati poticaja tužiti Ustavnom sudu. 'Bitka seljaka na cesti nije uspjela i sada idemo u pravnu bitku', poručio je Zvonko Pipić, predsjednik Poljoprivredne komore Virovitičko-podravske županije nakon sastanka koordinacije udruga poljoprivrednika, koje su sudjelovale u organizaciji dvotjednih prosvjeda hrvatskih seljaka u više hrvatskih županija.

>> Seljaci odustali od daljnjih prosvjeda i prekinuli blokadu prometnica

'Seljaci naravno imaju svoja očekivanja koja po onome što Vlada kaže ne mogu biti zadovoljena u financijskom smislu. Ja ću se isto s njima naći, mislim da s ljudima treba razgovarati. Treba vidjeti može li se na neke druge načine, ako već nema novca učiniti situacija lakša i povoljnija za seljake. A kada je riječ o prosvjedima, oni su naravno legitimno pravo, s tim da se treba čuvati javni red i mir i ne smije se štetiti trećim osobama u njihovom svakodnevnom životu', rekao je predsjednik Ivo Josipović prošle nedjelje u Barbanu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene