447451
447451
447451
447451
447451

Predstavljen program "Za još jaču Istru" koalicije IDS-PGS-RI

Program pod nazivom „Za još jaču Istru“ - Per un'Istria ancora più forte“ uz Miletića predstavili su i predsjednici PGS-a i Liste za Rijeku Darijo Vasilić i Danko Švorinić uz sudjelovanje kandidata i kandidatkinja koalicije IDS-PGS-RI za osmu izbornu jedinicu.

 
 
 
 
Boris Miletić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Boris Miletić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u ponedjeljak je u Puli na predstavljanju izbornog programa koalicije IDS-PGS-RI poručio kako su ove stranke zajedno uspjele stvoriti jaku regiju koja je u cijelom nizu pokazatelja daleko ispred ostatka Hrvatske te kako za predstojeće parlamentarne izbore ova koalicija ima za cilj osigurati stabilnost tim regijama i omogućiti im još brži gospodarski razvitak.

Program pod nazivom „Za još jaču Istru“ - Per un'Istria ancora più forte“ uz Miletića predstavili su i predsjednici PGS-a i Liste za Rijeku Darijo Vasilić i Danko Švorinić uz sudjelovanje kandidata i kandidatkinja koalicije IDS-PGS-RI za osmu izbornu jedinicu.

Miletić je tom prigodom istaknuo kako „u nesigurnim vremenima ljudi moraju znati da će oni kojima daju svoje povjerenje zaista štititi njihova prava i da će se za njih boriti te da će oni kojima su dali svoj glas dosljedno provoditi ono što su im obećali".

"IDS je jedina stranka kojoj je kvaliteta života u Istri prva i najvažnija programska točka. Mi nikad ne mijenjamo svoje vrijednosti, kao što nikad nismo birali lakši put, nego ispravan put.Upravo zato smo na prošlim izborima govorili o decentralizaciji jer je to proces kojim će Istra, kao i ostatak zemlje, doživjeti još brži gospodarski uzlet. Istra je jaka, a kad se država decentralizira, Istra će biti još jača", poručio je Boris Miletić.

On je napomenuo kako je u proteklom razdoblju realizirana serija uspješnih projekata, izdvojivši, između ostalog, izgradnju nove Opće bolnice u Puli, usvajanje županijskog prostornog plana koji predviđa TE Plomin na plin ili obnovljive izvore energije umjesto na štetni ugljen, povlačenje više od 600 milijuna kuna iz EU fondova za projekte u Istri, uvođenje zavičajne nastave u vrtiće i škole, te smanjenje stope PDV-a za turizam.

"Istra je jaka, ali mi danas moramo stvoriti preduvjete da bi se taj razvoj nastavio. Ključna poluga u tom procesu je decentralizacija Hrvatske", poručio je Miletić.

Rekao je kako su ključni projekti koji će povećati konkurentnost istarskog gospodarstva i ukupne razvijenosti Istre dovršetak izgradnje i opremanje nove Opće bolnice Pula, izgradnja istarskog Y u punom profilu, nastavak izgradnje sveučilišnog kampusa, uvođenje nastave u jednoj smjeni u svim istarskim školama. Također, izgradnja pomorskog putničkog terminala u Puli, modernizacija željezničkog prometa u Istri i povezivanje s europskom mrežom, integralna zaštita voda radi sigurnosti vodoopskrbe i čuvanja zdravlja građana Istre te izgradnja sustava navodnjavanja radi daljnjeg razvoja poljoprivrede.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da su u toj stranci ponosni što se, kako je rekao "nalaze u najboljoj koalicijskoj grupaciji osme izborne jedinice, one koja jedina pokriva lijevi liberalni centar“.

"Decentralizacija, kao okosnica našeg programa, donosi racionalniju i efikasniju javnu administraciju, razvoj gospodarstva, stavlja resurse u funkciju razvoja i donosi bolji život svim naših građanima, ali i cijeloj Hrvatskoj. Kroz decentralizaciju, cijela Hrvatska može učiniti više i bolje", zaključio je predsjednik PGS-a.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić govoreći o programima drugih političkih stranaka u osmoj izbornoj jedinici kazao je kako se u njima Istra, Rijeka i Kvarner moraju tražiti povećalom dok je za razliku od njih, program ove koalicije u potpunosti usmjeren prema Rijeci, Istri i Kvarneru.

"Mi nemamo centralu u Zagrebu, s našim sugrađanima živimo 365 dana u godini", zaključio je Švorinić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se