Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prostorijama SNV-a

Pupovac predstavio bilten o napadima na Srbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novom Biltenu navode se primjeri napada, prijetnji, uništavanja privatne imovine ili imovine u vlasništvu srpskih institucija.

U 11 sati u prostorijama Srpskog narodnog vijeća predstavljen je novi broj Biltena Srpskog narodnog vijeća (SNV), u kojemu SNV navodi primjere napada, prijetnji, uništavanja privatne imovine ili imovine u vlasništvu srpskih institucija te izjave javnih osoba koje, kako ocjenjuju, sadrže govor mržnje i pozivaju na netoleranciju prema Srbima.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac u Petrovoj gori Pupovac na obilježavanju proboja partizanskih snaga: "Bili ste prijetnja Hrvatskoj i Europi kao što ste i danas"

Prikupljene podatke, uzroke i posljedice sve prisutnije netolerancije u društvu predstavili su Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a, i Tamara Opačić, autorica Biltena.

Pupovac je istaknuo kako policija i Državno odvjetništvo toleriraju govor mržnje, te nasilje motivirano na nacionalnoj osnovi. Naglasio je da je obnovljena politika straha, a da je slučaj napada na riječkog intendanta Olivera Frljića najbolji primjer. Najavio je kako će se danas sastati i s premijerom Oreškovićem te ga upoznati s problemom nasilja nad manjinama.

'Obnovljena je politika proizvodnje straha. Slučaj Olivera Frljića je najjasniji je mogući primjer toga. Institucije nažalost toleriraju jer je to tijesno povezano s djelovanjem pojedinih političkih grupacija', rekao je Pupovac. (Hina/D.M.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene