Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izabrali smo kvalitetne ljude'

Predsjedništvo HNS-a potvrdilo kandidate za parlamentarne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HNS priopćilo je u srijedu da su jednoglasno potvrđeni kandidati te stranke za parlamentarne izbore.

"Za naše kandidate izabrali smo kvalitetne ljude koji znaju preuzeti odgovornost za cijelu zemlju. Građani na izborima 11. rujna moraju izabrati između stabilne i jake Vlade, kakvu nudi Narodna koalicija, te nestabilnosti i nerada kakav su posljednjih mjeseci prezentirali Most i Domoljubna koalicija, što Hrvatska sebi još jednom ne može priuštiti", poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u priopćenju.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Prema dostavljenom popisu HNS-ovih kandidata, na izbornim listama Narodne koalicije na najvišim su mjestima HNS-ovi ministri u Vladi Zorana Milanovića, Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak, koji će biti na drugome mjestu u I. i IV. izbornoj jedinici, te varaždinski župan Predrag Štromar, također drugi u III. izbornoj jedinici.

Bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš je na osmome mjestu u II. izbornoj jedinici.

Odluku o kandidatima Predsjedništvo je donijelo u skladu s ovlaštenjem koje mu je na sjednici u Tuhelju, 2. srpnja 2016. godine, dao Središnji odbor HNS-a, a prema kojem Predsjedništvo može poduzimati sve radnje kako bi, kako se ističe u priopćenju, HNS bio spreman za izbore u rujnu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene