Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitka

Predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao građanima Dan neovisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je hrvatskim građanima čestitku u povodu Dana neovisnosti, istaknuvši kako se, obilježavajući ovaj dan, s dubokim poštovanjem i pijetetom, prisjećamo svih onih koji su dali svoje živote kako bi obranili domovinu.

'Dvadeset i dvije godine od dana kad su zastupnici Hrvatskoga sabora jednoglasno donijeli odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom, slavimo Dan neovisnosti kao građani slobodne, demokratske, stabilne zemlje. Hrvatska je danas punopravna članica Europske unije i članica NATO saveza te zemlja razvijenih dobrosusjedskih odnosa i lider u regiji.

Izražavamo našu zahvalnost hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na žrtvi koju su podnijeli, na predanoj, pobjedničkoj borbi. Obilježavajući ovaj dan, osobito se, s dubokim poštovanjem i pijetetom, prisjećamo svih onih koji su dali svoje živote kako bi obranili domovinu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

>>Predsjednik Josipović uputio čestitku povodom Dana neovisnosti

Danas, kad neovisnost i suverenost Republike Hrvatske više nisu upitne, naše su obveze i zadaci drugačiji. Pred nama su novi ciljevi: izgradnja moderne i gospodarski uspješne, konkurentne europske Hrvatske, uređene i solidarne države u kojoj se zakoni poštuju i provode, a ljudska su prava i individualne slobode na najvišoj razini.

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske, u ime Vlade i moje osobno, s ponosom čestitam Dan neovisnosti', stoji u čestitki predsjednika Vlade Zorana Milanovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene