Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rastu tenzije

Šef Odbora za obranu uzvratio Banožiću: "Vi ste generator onoga što je loše u okviru ZTC-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ministar obrane Mario Banožić na Facebooku prozvao predsjednika Odbora za obranu Franka Vidovića za "nepoznavanje sektora", odgovorio mu je Vidović.

Vidovićevu Facebook objavu prenosimo u cijelosti.

"Poštovani ministre, bez obzira na moje "nepoznavanje obrambenog sektora" kako ste Vi to formulirali, postoji samo jedna činjenica kad je u pitanju ZTC. A ta je da je ZTC kao ste i sami istaknuli "trgovačko društvo u vlasništvu Republike Hrvatske i u nadležnosti je Centra za restrukturiranje i prodaju." Znači, nije eksteritorijalan i i nije izvan domašaja Vlade RH pa ni Vas kao ministra obrane. Pretpostavljam da ministra zdravstva ili kulture ne zanima pretjerano što se u ZTC-u radi, ali Vas kao ministra obrane bi to zasigurno trebalo zanimati. 

Na žalost, svojom alibi politikom "ne bi se štel mešati", Vi ste generator onog što je loše u okviru ZTC-a. Vi ste taj koji je pokazao i u slučaju servisa kanadera i air tractora da ne znate zaštititi interes RH i OSRH. Ista je situacija i sad sa famoznim "pregovorima" sa ruskom stranom u vrijeme kad je njihova država pod sankcijama.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov, reporterka Nove TV DONOSI DNEVNK NOVE TV Čelni ljudi u državi znali su za sastanak ZTC-a i Rusa? "Zdravko Klanac nije solirao"

Pročitajte i ovo Iz Turopolja neobavljena posla - 1 traže se ostavke Posjet ruskih trgovaca bojnom opremom promakao je i VSOA-i: Dnevnik Nove TV ima nove detalje skandaloznog sastanka

Pa da Vas pokušam uputiti svojim skromnim znanjem kako bi mogli ipak iskontrolirati situaciju u ZTC posredno preko CERP-a i iskoristiti svoju političku moć korisno, umjesto što se na kritičare nabacujete blatom.

Dana, 30. rujna 2022. godine održana je 13. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paldine. Ako se ne varam ministar, Paladina je dio iste Vlade RH koje ste i Vi član. Ako se ne varam, CERP imenuje NO ZTC-a. Inače, ministre obrane, VLADA RH imenuje predsjednika i članove Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), kojem je predsjednik ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. A Vi sad sebi dajte mašti na volju kako bi ipak mogli zaštititi interes OSRH i MORH-a u ZTC-u. Jer, ruku na srce, to je ipak Vaš posao", stoji u Facebook objavi Franka Vidovića.

Podsjetimo, Zrakoplovno-tehnički centar u fokus javnosti ponovno je došao nakon što je Dnevnik Nove TV prvi otkrio da su se sastali s predstavnicima ruske tvrtke vojnom opremom. Upravo zbog toga, saborska je oporba u srijedu zatražila smjenu ravnatelja ZTC-a Zdravka Klanca i ministra obrane Marija Banožića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene