Obavijesti Video Pretražite Navigacija
peru ruke?

Batinić: "Štrajk prosvjetara nije bio naš problem, organizirali su ga sindikati"

Milorad Batinić (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)
Milorad Batinić (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)
Predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić komentirao je u Saboru štrajk u školama, ali i najavu povećanja plaća državnim i javnim službenicima za 6,12 posto.

"Ići će se u analizu koeficijenata složenosti i to podrazumijeva reviziju, mislim da je to čak i važnije od ovog povećanja. Smatram da je ovo prilika i nepravde koje jesu počinjene prosvjeti i učiteljima da se korigiraju", rekao je Batinić komentirajući premijerovu najavu o povećanju plaća. Vjeruje da će se na koalicijskom sastanku čuti konkretni koraci u vezi s time.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) POSLAO JASNU PORUKU Jandroković nakon koalicijskog sastanka bez HNS-a: "Nema ultimatuma. Mi smo uvijek spremni na sve opcije"

"Svakako, zalagat ćemo se da prosvjeta ima veće plaće, da se isprave koeficijenti", rekao je Batinić.

"Smatram da je ova odluka o povećanju plaća plod promišljanja premijera, ali i onoga o čemu smo s njim razgovarali mjesecima", rekao je Batinić te dodao da je Plenković u ovom trenutku učinio pragmatično rješenje. Upitan što je sljedeće što će HNS uvjetovati Vladi, Batinić je rekao: "HNS ne uvjetuje, mi razgovaramo."

Što se tiče štrajka u školama, Batinić je rekao da to nije problem HNS-a. "Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kada će prestati. Štrajk nije bio pitanje, tema niti naš problem", rekao je Batinić te pozvao sindikate na razgovor s Vladom.

"Razumijem i sindikate, ali i oni moraju razumjeti premijera. On je najavio, time je otvorio poziciju da se ide u razgovore, pregovore i dogovore", rekao je Batinić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene