Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska zaslužuje bolje'

Grabar Kitarović: Na izborima se bira smjer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je u utorak u Karlovcu da se na predstojećim izborima ne bira samo osoba, predsjednica ili predsjednik, već se bira put i smjer kojim će ići Hrvatska, a Josipovićev je put - "put u propast", dok Hrvatska zaslužuje puno bolje nego što ima sada.

"Iako je puno problema i oni se neće rješiti preko noći, ja vam jamčim da ćemo zajedno, ako budemo zajedno kao početkom 90-tih, ako se prestanemo svađati oko povijesti i ako počnemo raditi - ostvariti bolju Hrvatsku. Neću dopustiti nikome da ponižava i vrijeđa ovu našu zemlju, a kao vaša predsjednica bit ću neprestance među vama, slušati vas i boriti se za vaša prava, neću šutjeti, nego rješavati probleme u Hrvatskoj i voditi Hrvatsku u napredak", rekla je na predizbornom skupu Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najvažnije sučeljavanje Josipović: 'Teško je raspravljati s gospođom koja ne poznaje ni Ustav ni zakon' Slika nije dostupna Dobili brojne pozive Građanima stižu neprimjerene poruke: Josipovićev stožer zbog njih prozvao HDZ!

Za slogan svog protukandidata Ive Josipovića „To je pravi put“ rekla je da je taj njegov put - „put u propast“, te da 11. siječnja treba napraviti zaokret, da Hrvatska ode tamo gdje joj je mjesto, u blagostanje.

Rekavši kako Hrvatske neće biti bogata s premijerom Zoranom Milanovićem i Ivom Josipovićem na čelu, Grabar-Kitarović dodala je da će sadašnje "nesposobno i besposleno vodstvo otići".

VIDEO Pitanje zbunilo Kolindu - Evo kako je reagirala

"Onda će HDZ, to vam jamčim, učiniti da Hrvatska bude bolja, jer zaslužuje da izađe iz ove socijalne i gospodarske krize u kojoj se našla“, dodala je.

Osvrčući se na Josipovićev planu ustavnih promjena predsjednička kandidatkinja HDZ-a naglasila je kako hrvatskom društvu treba manje, a ne više zakona, te da promjene Ustava "neće nahraniti ljude, otvoriti radna mjesta, odblokirati račune 320.000 blokiranih građana, jer to mogu samo snažni lideri, hrabro vodstvo koje ima viziju i znanje, a koje voli ovu državu".

Treba učiniti da Hrvatska, kao u Danskoj ili Švedskoj, ima „socijalno tržišno gospodarstvo“ koje će omogućiti građanima da žive bolje, umirovljenici imaju dostojne mirovine, da invalidi budu inkorporirani u društvo te da se hrvatskim braniteljima pruži mogućnost vraćanja u aktivni radni odnos ako žele.

Bude li izabrana za predsjednicu Grabar Kitarović je najavila da će pronaći rješenje za 320.000 ljudi koji su pod blokadama, te će predložiti moratorij na ovrhe za sve koji su nezaposleni, kao i oprost dugova za umirovljenike čija su primanja ispod ruba egzistencije, jer - naglasila je - i banke moraju podnijeti dio tereta krize.

Govoreći o hrvatskoj nacionalnoj sigurnosti i obrani Grabar Kitarović je rekla da se Oružanim snagama RH i hrvatskoj policiji mora vratiti dostojanstvo, jer oni „moraju biti jamac naše sigurnosti, stabilnosti i samostalniosti i jamac protiv zveckanja oružjem s druge strane granice“.

"Rješavat ću otvorena pitanja sa susjedima od prvoga dana, što uključuje i granice sa Srbijom i pitanje nestalih osoba. Inzistirat ću da Hrvati u susjednim zemljama imaju ista prava kao što ih imaju nacionalne manjine u Hrvatskoj te urediti državnu upravu kao servis građana koji će rješavati predmete brzo i učinkovito. Hrvatska će diplomacija biti gospodarska diplomacija koja će otvarati vrata našem izvozu i privlačiti investitore, a kroz vanjsku politiku koja brine o našim nacionalnim interesima - jer ovo je Hrvatska, a ne regija - vratit ćemo Hrvatskoj položaj kakav zaslužuje", zaključila je na predizbornom skupu u Karlovcu Kolinda Grabar Kitarović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene