Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

VIDEO Evo kako se slavilo u stožeru Kolinde Grabar Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S jedan posto manje glasova od Ive Josipovića, Kolinda Grabar Kitarović slavila je pobjedu.

Kao da nema drugog kruga, brojni uzvanici u stožeru Kolinde Grabar Kitarović pjevali su i pljeskali. Emocije nije skrivao ni njezin suprug Jakov Kitarović. Uz širok osmijeh za Dnevnik Nove TV rekao je da je sretan i ponosan.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Pjevalo se iz sveg glasa. I rado odgovaralo na pitanja o rezultatu. 'Smatram da je ovo jako veliki neuspjeh predsjednika Ive Josipovića. Nakon 5 godina mandata biti ispod 40 %', rekao je Andrej Plenković.

'Ja sam mislio da će biti bolji rezultat za gospođu Kolindu Grabar Kitarović', kazao je Miroslav Tuđman. 'Veselimo se drugom krugu, bit će to velika i snažna politička borba', rekao je Gordan Jandroković. Ipak, na samom početku večeri, osjećala se lagana nervoza. Gledali su se mobiteli, tražile informacije. Izlazne ankete pokazale su se dobre rezultate.

Grabar Kitarović osvojila dijasporu, Josipović Indiju i Finsku, a Sinčića vole u Irskoj

Kod onih s najviše političkih utakmica misli su već bile na drugom krugu. 'Treba ljude pozvati da glasuju, svaki je glas važan, i u slučaju kad su dva kandidata, svaki glas vrijedi dva glasa jer ako si ga dobio onda ga je on izgubio, to su dva', smatra Luka Bebić. Potporu su joj dale i brojne poznate osobe.

'Kolinda, jedna čestita osoba i žena. To je prednost', rekao je Miroslav Ćiro Blažević. 'Dat će jednu nadu hrvatskom narodu. To je ono što nam treba', kaže Jakov Sedlar.

Zadovoljni su i koalicijski partneri. 'Ivo Josipović je najbolje što SDP ima, a kada budemo u srazu s najgorim što SDP ima, a to je Zoran Milanović tada će pobjeda biti još veća', komentirao je Darinko Kosor iz HSLS-a.

Uz šampanjac i tamburaše, neizostavni su bili i selfiji s mogućom budućom predsjednicom.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene