Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druženje s braniteljima

'Očekujete li da povadimo pištolje i da se pobijemo? Mislim, nadam se da to ne očekujete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar branitelja i saborski zastupnik SDP-a, Predrag Matić, otvorio je dušu oko druženja s braniteljima u Klemmovoj vikendici.

Nakon što je vijest o druženju šarolikog braniteljskog društva, uključujući i bivšeg ministra branitelja Predraga Matića, u vikendici Josipa Klemma, koju je objavio Nacional, izazvala burne reakcije u javnosti, o svemu je u saborskim hodnicima detaljno progovorio i sam Matić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar ministra Matić o uklanjanju šatora branitelja u Savskoj: 'Nisu ni imali razloga za prosvjed' Slika nije dostupna Zbog izbora ZBOGOM VLADAVINI ŠATORA Klemm najavio završetak prosvjeda branitelja

Rekao je da je to bio njegov posljednji, ovaj put neslužbeni, oproštaj s braniteljima te da na to ne treba gledati drugačije, no novinare je zanimalo čemu su onda bile sve te obostrane kritike i ružne riječi.

"Sve je to oborstrano, i kritiziranje i pohvale. Dakle vi znate već povijest toga, bio sam kod kuće, nazvali su me i rekli da dođem na piće. Zašto ne bih došao? Pa vidite i ovdje u Saboru kako budu vatreni razgovori i diskusije pa svejedno ljudi odu zajedno poslije na ručak i piće. Ne vidim ništa loše u tome", rekao je Predrag Matić.

Branitelji kao posebna kategorija

Novinare je zanimalo potkopava li takvo ponašanje sve što je bivši ministar govorio o braniteljima, a Matić ponavlja da je sve to normalno.

"Gledajte, vi morate shvatiti da su branitelji posebna kategorija, oni su u stanju u jednom trenutku držati vas na ramenima, a drugi trenutak vas pokopati. Ja sam to doživio, možda se varam, kao jedan način njihovog pranja savjesti, nakon svega što su mi učinili u proteklih godinu i pol dana. Dakle bilo je stvarno ugodno druženje i nisam doživio niti jednu ružnu reakciju s bilo koje strane. Popio sam piće, pozdravio se s dečkima i otišao doma", rekao je Matić.

Novinari su inzistirali na pojašnjenju što to sve govori o njemu i o braniteljima, nakon toliko vremena, prosvjeda i ružnih riječi.

"Pa gledajte, jedino ako očekujete da povadimo pištolje i da se pobijemo. Mislim, nadam se da to ne očekujete? Dakle jednu fazu svog života sam završio i to je jedna točka na 'i' cijele te priče. Znači rekao sam tijekom primopredaje 'zbogom branitelji', vidite da nisam niti u saborskom odboru za veterane", poručio je Matić i dodao kako će se sad baviti nečim drugim.

Anegdota s druženja kod Klemma

Opet je ponovio da se nada, ako mediji očekuju da od njega i branitelja da povade pištolje, kako se to neće dogoditi. "Barem ne s moje strane", zaključio je.

Spomenuo je da je s Josipom Klemmom surađivao i tijekom prosvjeda branitelja, jer je Klemm član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja.

Osvrnuo se i na jednu anegdotu s druženja branitelja u Klemmovoj vikendici. "Jedan od branitelja koji je malo više popio mi je rekao, ne mogu ti oprostiti neke stvari koje si napravio prema braniteljima. Ja sam rekao, čuj, pa kršćanski je oprostiti, oprosti mi, ali mi nemoj zaboraviti. A on kaže, ne , neću ti oprostiti, ali ću ti zaboraviti. Dakle dobro, i to je valjda jedan dio kršćanstva, možda je to čuo od biskupa Košića ili Pozaića, ali i to je dio oprosta", rekao je Matić.

'Tko će biti novi ministar branitelja? Ne zanima me'

Na pitanje kako da ga javnost i mediji sad shvate ozbiljno kao saborskog zastupnika u raspravama o braniteljima nakon svega, Matić poručuje da ne želi iz čitave priče izaći s kamenom u želucu te i po treći put ponavlja da neće vaditi pištolj i pucati na prvog branitelja kojeg vidi. "Ne želim imati bilo kakve ružne uspomene, iako je bilo razloga za to", istaknuo je i završio s riječima "Doviđenja, zbogom branitelji!"

Na posljednji upit ima li informacija tko će biti novi ministar branitelja, odgovorio je da 'nema niti ga to zanima'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene