Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bitno, ali...

'Nisam znao 'dress code', mogli smo Kotromanović i ja doći i u nakićenijim odorama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Matić Fred u ponedjeljak je nakon sastanka s predstavnicima branitelja ustvrdio da problemi što su ih oni iznijeli nisu bili razlog za postavljanje šatora te da su ti problemi veoma rješivi.

"Ono što je danas izneseno nije bio razlog za postavljanje šatora, a kamoli ovog događaja na Markovom trgu. Međutim, dogovorili smo se da ćemo se u ponedjeljak naći na jednom većem sastanku u Ministarstvu branitelja i konačno idemo tamo gdje se problemi i rješavaju", rekao je Matić nakon gotovo dvosatnog razgovora koje je s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem održao s predstavnicima branitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Rekli ste da je ovo narodna vlast?' NA SAMOM KRAJU SASTANKA atmosfera dovedena do usijanja - 'Ogradite se od barbara i terorista' Slika nije dostupna Milanović vs. branitelji Tko je sve došao na sastanak u Vladu s braniteljima?

"Bilo je puno emocija, morao sam govoriti argumentirano, što se nekome možda nije svidjelo. Vidjeli ste da one primjedbe koje postoje - radi se o pojedinačnim slučajevima koji se kad se radi s 500.000 ljudi, uvijek mogu dogoditi. Ja sam bio na raspolaganju sve tri i pol godine pa tako i danas i do sljedećih izbora", naglasio je.

Upitan je li mu krivo da takav sastanak nije napravljen ranije, odgovorio je da bi to trebalo pitati prosvjednike - branitelje.

Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

NA SAMOM KRAJU SASTANKA atmosfera dovedena do usijanja - 'Ogradite se od barbara i terorista'

"Svih sedam mjeseci, od prvog dana, ponavljam mantru da su vrata Ministarstva otvorena, na petom katu. Bilo mi je žao danas kada sam ih slušao o čemu govore. To je vrlo rješivo. To se rješava i Ministarstvo branitelja ne postoji od jučer, već 20 godina", istaknuo je Matić.

Ustvrdio je da je kriv "maltene za pretvorbu i privatizaciju".

Naglasio je da nije bilo riječi o tome da prosvjednici-branitelji odustaju od njegove ostavke. "Nisu to spominjali, a te želje mogu ići u rubriku "želje, čestitke i pozdravi". Rekao sam im da ću, kad završi ovaj mandat, ne mislim doslovno, dati petama vjetra i sigurno s njima neću imati nikakvog posla", poručio je.

U vezi s odlukom branitelja da i dalje ostaju u Savskoj, poručio im je: "Sretno im bilo".

"Svatko ima pravo prosvjedovati, ali u granicama demokratskih standarda. Nadam se da nakon ovog sastanka, koji je ipak malo amortizirao situaciju, neće biti prijetnji koje su mi ponovno počele stizati. Nadam se da neće biti uvreda. Ali ako misle da je i to način demokratske borbe, na volji je", rekao je ministar branitelja.

Vezano uz nezadovoljstvo branitelja onime što je danas izneseno na sastanku od strane Vlade, Matić je komentirao da se na argumente može biti ljut, ali i ne mora.

"To su samo argumenti i činjenice. Ja u svom izlaganju nisam iznosio nikakve dojmove, rekao bih da su oni iznosili svoje dojmove, a ja sam govorio o brojkama i činjenicama. S njima se netko može slagati ili ne. U Hrvatskoj se često susrećemo s time da ljudi vole ratovati s brojkama i činjenicama, ali Bože moj, to je tako", ustvrdio je Matić.

Žao mu je, kaže, da prilikom dogovora za ovaj sastanak nije bio spominjan 'dress code', te da su on i ministar Kotromanović također mogli doći u odorama i "s malo nakićenijim odlikovanjima nego što imaju prosvjednici". "Ako su željeli nekoga impresionirati, mene nisu", istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene