Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDS ostaje u koaliciji, ali traži razgovor o rekonstrukciji Vlade

Jakovčić: Predložit ćemo novog ministra, želimo graditi, a ne rušiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom ostavke ministra turizma, IDS je sazvao izvanrednu sjednicu, a potom održao i konferenciju za novinare. Iz koalicije neće izaći.

'Jutros me nazvao ministar Veljko Ostojić i obavijetio me, najvio je da će dati ostavku na mjesto ministra turizma, jer naprosto ne želi da medijska hajka, koja se vodi protiv njega šteti IDS-u, šteti Istri, ali prije svega stranci i regiji iz koje dolazi, naročito zbog činjenice da mnogi to povezuju s lokalnim i regionalnim izborima. Napad na njega se povezuje s predstojećim izborima i za europski parlament', poručio je šef IDS-a Ivan Jakovčić, na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije zaboravio ni na Turudića Milanović napao Plenkovića zbog rezolucije o Srebrenici: "To je protuustavno" Slika nije dostupna 'Želim političkog ministra koji nešto zna o poslu!' Milanović hoće Jakovčića za ministra turizma

>> Veljko Ostojić podnio ostavku! Karamarko: Raspadaju se, neće izdržati do kraja

'Želim se ovom prilikom zahvaliti Veljku na svemu onom sjajnom i odličnom što je učinio u Vladi Republike Hrvatske. Mnogi su ga proglašavali najboljim ministrom u Milanovićevoj Vladi. Pokazao se kao čovjek koji je definitivno u ovom trenutku najbolji stručnjak za turizam u Hrvatkoj', istaknuo je Jakovčić.

'Ovim činom Veljko je pokazao i hrabrost i odgovornost i što je najvažnije, principijelnost u politici. Toga u hrvatskoj politici nedostaje. Ponosan sam što imam prijatelja, koji je pokazao koliko mu je stalo do onoga što su njegovi ideali, a ne do onoga što je ministarska fotelja', naglasio je šef IDS-a.

'Ponudu koju premijer Milanović poslao IDS-u, ponudio je da predložimo novo ime za ministra turizma, IDS prihvaća. IDS želi graditi, ne želi rušiti. Zemlja je u iznimno teškom stanju i svako razbijanje ove koalicije nije ono što građani očekuju. Građani očekuju odgovorno upravljanje ovom državom, a IDS je jedna od onih stranaka, koja želi odgovorno sudjelovati u vlasti na bilo kojem nivou', rekao je Jakovčić i odagnao šuškanja kako je IDS možda razmišljao o izlasku iz koalicije.

'Destabilizacija zemlje sigurno nije ono što je politika IDS-a. Mi ćemo za nekih dva tjedna, do Uskrsa, predložiti novog kandidata i snjim izaći u javnost i pred premijera', poručio je Jakovčić. Posebno naglasio kako su koaliciji potrebne promjene. 'Ovo je prilika i za ozbiljan razgovor o rekonstrukciji Vlade, jer iz Vlade odlazi, kao što sam već rekao, po mnogima najbolje ocijenjeni ministar Milanovićeve Vlade'

'Građani su puno očekivali od nas, puno toga nismo ostvarili. Stavimo ruku na srce, Plan 21 više nije plan, on ne postoji više, potreban je difinitivno novi dokument za budućnost zemlje, novi program Vlade za budućnost zemlje i zato u ovom jasno kažem - IDS želi participirati u vlasti na način da učinimo promjene u ovoj zemlji', istaknuo je na kraju Jakovčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene