Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Analiza lokalnih izbora'

'Izbori su dokazali da je HDZ najjača politička stranka u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić i Tomislav Čuljak su na pressici u središnjici HDZ-a poručili - HDZ je izborni pobjednik i najjača stranka u Hrvatskoj.

'Zbog raznoraznih konstrukcija i spinova želimo prikazati egzaktne podatke', rekao je na početku pressice tajnik HDZ-a Milijan Brkić. 'Prije godinu dana novo stranačko vodstvo je preuzelo vodstvo stranke, znate u kojem stanju je stranka preuzeta', podsjetio je.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

>> Milanović: Ova kampanja nije bila prljava, bila je zloćudna!

'Na ovim lokalnim izborima pokazali smo da smo najjača stranka', poručio je Brkić. 'HDZ ima 10 županija, plus 2 županije s HSS-om', izvijestio je Brkić te dodao kako je SDP osvojio samo 3 županije.

HDZ zadovoljan

'Imamo 57 gradonačelnika, a SDP 27', nastavio je Brkić te iznio i podatak kako je HDZ dobio 192 općinska načelnika, a SDP 45.

Ono što je isto tako pokazatelj uvjerljive pobjede HDZ-a na lokalnim izborima, istaknuo je Brkić, jest broj osvojenih viječnićkih mandata. 'Neki govore da smo prvi krug dobili, a u drugom bili malo lošiji, no podaci govore drugačije', zaključio je Brkić.

'U konačnici HDZ je zadovoljan ovim izbornim rezultatima, s obzirom na okolnosti', poručio je Brkić i istaknuo kako se HDZ vratio na političku scenu kao najjača nacionalna stranka.

Zatražit će i prijevremene izbore

'Mi već sad krećemo u pripreme za izbore za EU parlament i predsjedničke izbore, a zatražit ćemo i prijevremene izbore', poručio je tajnik HDZ-a.

'Mislim da možemo reći da smo HDZ vratili kao najjaču političku stranku u Hrvatskoj. Ovi izbori to dokazuju. Ostvarili smo rezultate koje smo očekivali i najavljivali', smatra Tomislav Čuljak.

'Nismo uspjeli ostvariti neke naše želje, odnosno osvajanje Vukovara i Splita, ali smo vratili Šibenik, Požegu i Belišće', ističe Čuljak.

'Sve u svemu, kad se zbroji, mislim da smo ostvarili jedan izvanredan rezultat. Ostvarili smo izbornu pobjedu, a to se vidi po prikazanim brojkama', zaključio je Čuljak.

Istaknuo je kako je HDZ u velikim gradovima osvojio 13 mjesta gradonačelnika, a SDP osam.

Ruralno i urbano biračko tijelo

Brkić je nakon toga opet spomenuo kako se hrvatsko biračko tijelo pokušava raščlaniti na urbano i ruralno, bogato i siromašno. 'Samo još treba da ukinu biračko pravo siromašnima, ali to je njima (vladajućoj koaliciji) na volju', poručio je Brkić.

Novinari su postavili samo jedno pitanje i ono je vezano za suradnju HDZ-a s Bandićem u Zagrebu. 'Središnjica se neće miješati u potencijalne koalicijske sporazume. To je prepušteno gradskoj organizaciji HDZ-a', kratko i jasno je odgovorio Brkić.

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene