Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar na lokalne izbore

Milanović: Ova kampanja nije bila prljava, bila je zloćudna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije pokazao, niti pretjerano zadovoljstvo, niti pretjerano nezadovoljstvo rezultatima SDP-a na lokalnim izborima.

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović komentirao je  rezultate lokalnih izbora na pressici te istaknuo kako je protekla kampanja bila 'zloćudna'.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'Teško je podvući crtu, dojmovi su uvijek gorko-slatki. Negdje dobiješ negdje izgubiš', rekao je na početku pressice Milanović. Odmah je poručio kako u SDP-u ne vlada stav pobjednika i trijumfalista. 'Nije vrijeme ni za kakav trijumfalizam', naglasio je.

>> INTERAKTIVNA KARTA - pogledajte rezultate lokalnih izbora!

'Ono što me brine kao predsjednika SDP-a, jest nered u kampanji. Ova kampanja nije bila prljava, bila je zloćudna', poručio je premijer, očito nezadovoljan predizbornom utrkom sa svih strana.

'Postavlja se pitanje je li to vrijedno svega toga. Ako je, to je jako loše', zaključio je Milanović, no ipak je na kraju ocijenio kako SDP može biti zadovoljan ostvarenim rezultatima. 'Nakon drugog kruga se podvlači crta. Mi možemo biti relativno zadovoljni', rekao je.

No, premijer je podsjetio i na posljedice koje su ostale nakon izbora i kampanje.

'Ipak, netko će morati počistiti ovo staklo i nered koji su ostali', naglasio je i dodao kako će to 'opet biti njegova Vlada'.

SDP nije zadovoljan rezultatima u Zagrebu

Na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV, Tatjane Krajač, hoće li biti smjena u gradskoj organizaciji zagrebačkog SDP-a, Milanović je rekao kako neće.

'Gradska organizacija je napravila što je mogla. SDP je i dalje najjača stranka u Zagrebu, ali nismo zadovoljni rezultatima', pojasnio je.

Milanović je ponovio i svoj čvrst stav oko izbornih pobjednika, ponajviše Milana Bandića, te rekao kako takvim rezultatima sigurno neće pljeskati, ali će ih poštivati.

Pitanje o odgovornosti

Novinare je zanimalo hoće li netko u SDP-u snositi odgovornost za izborne rezultate.

'Predsjedništvo stranke ima teret da donosi odluke pod velikim pritiskom', istaknuo je premijer Milanović i dodao kako neće biti smjena niti u vrhu SDP-a zbog izbornih rezultata.

Još jednom je istaknuo kako je kampanja bila negativna, ali je čestitao onima koji su izbjegavali takav pristup. 'Čestitam onima koji su se u utakmicama pošteno borili', rekao je Milanović.

100 puta teži posao od Bandićevog

Komentirajući pobjedu Bandića i posao koji obavlja kao gradonačelnik Zagreba i za kojeg se s mjesta ministra kandidirao Rajko Ostojić, premijer Milanović je poručio kako je Bandićev dio posla neusporedivo lakši od Ostojića kao ministra.

'Posao ministra zdravlja, koji nije dobio izbore u Zagrebu je 100 puta teži od posla gradonačelnika', istaknuo je Milanović.

Autobusi u Vukovaru i optužbe HDZ-a - bez komentara

Na pitanje novinara da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o tome da su u Vukovaru pobijedili autobusi, Milanović se nije dao isprovocirati. Okrenuo je glavu od novinara i samo rekao 'Dalje?'.

Ništa jasniji nije bio niti na posljednje novinarsko pitanje o suradnji SDP-a i Bandićeve liste u gradskoj skupštini.

'Ne mogu odgovoriti, jer ne znam', rekao je premijer.

Rezultati izbora

Prema neslužbenim rezultatima, SDP je osvojio većinu u 3 županije: Sisačko-moslavačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj, a u koaliciji s HNS-om i drugim strankama dobro kotira i u Međimurskoj te Varaždinskoj.

Istovremeno, osvojio je gradonačelnička mjesta u Splitu i Rijeci, u Osijeku podržavaju pobjednika Ivicu Vrkića, ali i u Vukovaru. Ipak, Zagreb je SDP izgubio, a gradonačelnik će biti Milan Bandić.

Iz SDP-a su jučer izrazili zadovoljstvo rezultatima izbora, dok je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, proglasio pobjedu na izborima. 

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene