Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poznati pulski kipar izgubio oko radeći na skulpturi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eros Čakić, poznati pulski akademski kipar, jučer je ozlijedio oko radeći na kamenoj, dvanaest metara dugačkoj skulpturi, koja je predstavljala lađu s mačkom i psom, posvećenoj talijanskom kantautoru Sergiu Endrigu.

48- godišnjem umjetniku brusilica je ispala iz ruke i ozlijedila oko. Čakić je prevezen u pulsku bolnicu, gdje mu nakon dugotrajne operacije, liječnici ipak nisu uspjeli spasiti oko. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Događaj je potvrdila pročelnica pulskog Ureda za kulturu, Klara Udovičić.

- Htjeli smo ga posjetiti u bolnici, ali nam nije dopušteno zbog njegova teškog stanja. Saznali smo da će u bolnici biti najmanje 10 dana, rekla je Klara Udovičić.

U PU istarskoj saznaje se kako nitko iz bolnice, unatoč obvezi prijavljivanja teških ozljeda, nije policiju obavijestio o nesreći, pa je očevid o stravičnoj nesreći započeo tek danas.

Spomenik na kojem je ozlijeđeni radio 'Noina arka' zamišljen je
kao spomen na poznatog talijanskog kantautora Sergia Endriga, koji je rođen u Puli a spomenike je krajem lipnja trebao biti postavljen nadomak Arene, u blizini pjesnikove rodne kuće.

Dvanaest metara dugačku skulpturu lađe s mačkom i psom, prikazene kao u pjesmi Sergia Endriga, Čakić je radio po projektu talijanskog umjetnika Cire Maddaluna od kamena iz Valture. Prva faza radova odvijala se na livadi između kupališta Stoja i Valovina, a druga, posljednja u Rojcu, gdje je nesretni Čakić i stradao.

Svečano otkrivanje skulpture planirano je za kraj ovog mjeseca, a Odjel za kulturu na čelu s pročelnicom Udovičić, morati će sada donijeti odluku o načinu dovršetka tog djela a već danas djelatnici će otići na mjesto nesreće, kako bi vidjeli u kojoj je fazi djelo te na koji će se način dovršiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene