442212
442212
442212
442212
442212

POZIV GRAĐANIMA Splitskom KBC-u nedostaju zalihe krvi, gupe '0' i 'A' imaju za još samo 2 dana

Zalihe krvi na KBCU-u Split vrlo su niske pa je iz te bolnice upućen apel građanima u kojem ih se poziva na dobrovoljno darivanje krvi.

 
 
 
 
Darivanje krvi, ilustracija (Foto: Pixsell, arhiva)
Darivanje krvi, ilustracija (Foto: Pixsell, arhiva)

Krvne grupe čijih zaliha preostaje još za tek narwedna dva dana su 0 pozitivne te A pozitivna i negativna, rekla nam je šefica Centra za transfuzijsku medicinu KBC-a Split, Jela Martinović Mikulandra.

Iako građani mogu darivati krv svakodnevno, danas će Centar za transfuzijsku medicinu produljeno raditi, sve do 18 sati, a ako bude potrebe, tako će biti i u utorak, kaže Mikulandra.

"Pozivamo sve građane koji mogu, da dobrovoljno daruju krv", poručila je Mikulandra.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se