Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar u Getrou sumnjiv vatrogasnim stručnjacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je nastavljen očevid u požarom uništenom osječkom trgovačkom centru Getro. Na mjestu događaja su i ekipe MUP-ova Centra za vještačenje te protupožarni inspektori. Za sada nema točnih podataka o uzroku požara.

No, vatrogasnim stručnjacima je sumnjivo da je požar izbio baš u dijelu kojeg čine materijali neotpornih na visoku temperaturu. Uz to, znakovito je da protupožarni alarm nije obavijestio vatrogasnu centralu osječke javne profesionalne postrojbe, kao što je inače slučaj. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Helikopterom obilazi trgovine Todorić kupuje Getro? Slika nije dostupna U Slavonskom Brodu trgovine dulje rade Padaju prvi otkazi zbog neradnih nedjelji

>> Izgorio Getro u Osijeku, 100-tinjak radnika bez posla

Uprava Getroa ne želi nagađati o uzrocima požara. Podsjetimo, osječki Getro u vlasništvu Vjekoslava Gucića, izgorio je u noći sa subote na nedjelju. U požaru je uništena cijela unutrašnjost trgovačkog centra, a više od 60 radnika ostalo je bez radnog mjesta. 

U Upravi Getroa kažu kako će se za radnike pobrinuti na primjeren način te da osječki Getro kane obnoviti i ponovno otvoriti.

Po riječima glasnogogovornice osječko-baranjske Policijske uprave (PU) Edite Roterbauer očevid tako velikog požara će potrajati, a javnost će o uzrocima biti obaviještena.

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Boris Banjan kazao je kako vatrogasci i dalje povremeno gase manje požare koji izbijaju u pojedinim dijelovima Getroa te da daju logistiku policiji. Dodao je kako je, među ostalim, riječ o vatrogasnom vozilu s dizalicom s pomoću koje policijski stručnjaci pregledavaju krovište zgrade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene