Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izgorio Getro u Osijeku, 100-tinjak radnika bez posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć u 22,30 buknuo je požar unutar osječkog trgovačkog centra 'Getro'. Gusti dim koji je sukljao iz cijelog kompleksa, uočili su susjedi te obavijestili policiju i vatrogasce. U požaru nije bilo smrtno stradalih ili ozlijeđenih osoba.

Vatra se velikom brzinom proširila na cijeli kompleks. Na teren su izašle sve vatrogasne postrojbe iz Osijeka i okolnih gradova te djelatnici Hrvatske elektroprivrede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zašto su ga ostavili da izgori u samici? Ekskluzivno: Snimka iz zatvora prikazuje posljednje trenutke Bojanovog života Slika nije dostupna Pronašli ga vatrogasci Kanfanar: Izgorio u šumskom požaru

Više od 70 ljudi s 15 vatrogasnih vozila tek oko četiri sata ujutro uspjelo je lokalizirati požar. Materijalna šteta je golema, ali nitko nije stradao. Ovo je najveći požar u Osijeku u posljednjih četvrt stoljeća.

Glasnogovornica PU Edita Roterbauer kazala je kako je dojava zaprimljena sinoć oko 23 sata.

Vatra je zahvatila zapadnu stranu trgovačkog centra te je otprilike jedna trećina unutrašnjosti objekta bila u plamenu, koji se brzo širio, prema istočnoj strani.

Tijekom dana očekuje se dolazak vještaka MUP-a iz Zagreba, koji bi skupa s protupožarnim stručnjacima PU osječko-baranjske i istražnim sucem osječkoga Županijskoga suda trebali utvrditi uzroke požara.

Osječki Getro prostire se na više od pet tisuća četvornih metara, unutar centra nalazila se i poslovnica FINE te bankomat.

Zapošljavao je više od 150 radnika, koji su sinoć ostali bez svoga radnog mjesta. U blizini trgovačkog centra nalazi se i benzinska postaja pa je prava sreća da se požar nije proširio i na okolne zgrade.

Uzroci požara nisu poznati, no doznajemo da se sinoć nije upalio protupožarni alarm. Požarište je sinoć obišao i osječki gradonačelnik Gordan Matković.

Uprava Getroa još se ne izjašnjava o požaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene