Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar došao do grada, stanovnici bježe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog požara koji se približio zapadnim dijelovima Makarske i prigradskog naselja Veliko Brdo, gradonačelnik Marko Ožić Bebek u 22 sata zapovjedio je evakuaciju stanovništva tih dijelova u kojima se vatra približila kućama. Proglašeno je izvanredno stanje.

Osim što je zahvaćeno naselje Veliko Brdo, požar prijeti i naselju Zelenka čije stanovništvo uspaničeno bježi u ostale dijelove grada. Vlada opći kaos. Zrak je prepun pepela i dima, a bura ne prestaje puhati, iako je malo oslabila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najvrjedniji turistički projekt u Hrvatskoj Katarski šeik zainteresiran za kupnju Brijuna Slika nije dostupna Hoteli puni Na Makarskoj rivijeri više od 2.000 gostiju

'Evakuirali smo stare ljude, žene i djecu. Uspjeli smo obraniti sve kuće. Nema ozlijeđenih. Sportska dvorana je pripremljena za smještaj ljudi ukoliko to bude potrebno. Čeka nas burna noć', rekao je vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin.

Stanovnicima se savjetuje da zatvore sve otvore na kućama i na njih stave mokre ručnike. Podsjećamo, požar je buknuo sinoć zapadno od Makarske i tijekom dana u dijelu prema gradu bio zaustavljen, no potpomognut burom razbuktao se večeras oko 21 sat.

Gori i iznad Krvavice prema Biokovu te iznad Promajne u šumi prema podnožju Biokova. Još uvijek se ne zna je li marijansko svetište Vepric izgorjelo ili ga je vatra poštedjela.

Zbog teške situacije u Makarskoj zasjeda Stožer za zaštitu i spašavanje.

Požar gasi 300 vatrogasaca s 88 vozila, a prema informaciji iz Hrvatskih šuma-šumarije Makarska opožarena je površina veća od 700 hektara. Podsjećamo, u gašenju požara, od petka navečer, lakše su ozlijeđena dvojica vatrogasaca, dok ih je nekoliko zatražilo liječničku pomoć.

Od 21,30 sati zatvorena je za promet Jadranska magistrala između Makarske i Brela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene